
Hallon- & jordgubbssnurror
De här sega, sötsyrliga snurrorna är hur poppis som helst hos barnen. Och de är dessutom enkla att göra!
Ingredienser ca 20 snurror
Ingredienser jordgubbssnurror
- 225 g frysta jordgubbar
- 1 1⁄2 msk honung
- 2 krm vaniljpulver
Ingredienser hallonsnurror
- 225 g frysta hallon
- 2 msk honung
- 2 krm vaniljpulver
Gör så här:
- Sätt ugnen på 60 grader. Använd gärna ett bakplåtspapper av silikon.
- Lägg annars ett vanligt bakplåtspapper på en plåt och pensla pappret med olja. Lägg de frysta bären i en kastrull. Låt bären koka upp och koka dem 2-3 minuter. Rör ner honung och vaniljpulver i bären. Mosa bären.
- Jordgubbar mixas enklast med stavmixer, medan hallon kan mosas med en gaffel direkt i kastrullen.
- Häll ut bärpurén på bakplåtspappret och bred ut till en rektangel, i 3-4 mm tunt lager. Se till att det blir ett jämnt lager, även i kanterna.
- Ställ in plåten och låt torka i ugnen, det kan ta 5-9 timmar. Efter några timmar, öppna luckan då och då för att släppa ut fukt och titta till bärpurén.
- När den inte längre är blöt och kladdig, utan har blivit seg, är den klar. Om den går för länge i ugnen blir den spröd och smular sönder. Då går det inte att göra snurror men den kan strös över yoghurten eller gröten.
- Dra försiktigt loss bär-arket från bakplåtspappret och rulla ihop det. Skär i 2 centimeter breda bitar. Förvara i en burk med lock.