Hallon- & jordgubbssnurror

De här sega, sötsyrliga snurrorna är hur poppis som helst hos barnen. Och de är dessutom enkla att göra!

Ingredienser ca 20 snurror

Ingredienser jordgubbssnurror

  • 225 g frysta jordgubbar
  • 1 1⁄2 msk honung
  • 2 krm vaniljpulver
  • Ingredienser hallonsnurror

  • 225 g frysta hallon
  • 2 msk honung
  • 2 krm vaniljpulver
  • Gör så här:

  • Sätt ugnen på 60 grader. Använd gärna ett bakplåtspapper av silikon.
  • Lägg annars ett vanligt bakplåtspapper på en plåt och pensla pappret med olja. Lägg de frysta bären i en kastrull. Låt bären koka upp och koka dem 2-3 minuter. Rör ner honung och vaniljpulver i bären. Mosa bären.
  • Jordgubbar mixas enklast med stavmixer, medan hallon kan mosas med en gaffel direkt i kastrullen.
  • Häll ut bärpurén på bakplåtspappret och bred ut till en rektangel, i 3-4 mm tunt lager. Se till att det blir ett jämnt lager, även i kanterna.
  • Ställ in plåten och låt torka i ugnen, det kan ta 5-9 timmar. Efter några timmar, öppna luckan då och då för att släppa ut fukt och titta till bärpurén.
  • När den inte längre är blöt och kladdig, utan har blivit seg, är den klar. Om den går för länge i ugnen blir den spröd och smular sönder. Då går det inte att göra snurror men den kan strös över yoghurten eller gröten.
  • Dra försiktigt loss bär-arket från bakplåtspappret och rulla ihop det. Skär i 2 centimeter breda bitar. Förvara i en burk med lock.