Fira med ägghalvor

Traditionella ägghalvor är populära på matborden när vi firar högtider här i Sverige. De här kommer vi att njuta av i midsommar!

Ägghalvor till Midsommar

Fetaost och basilika

  • 8 ägg, hårdkokta
  • 25 g fetaost, smulad
  • 2 msk färsk basilika, grovhackad
  • 1 msk crème fraiche
  • Lite hackade pistagenötter till garnering
  • Gör såhär:

  • Plocka ur gulorna från äggen och lägg i en mixerbunke. Tillsätt övriga ingredienser och mixa slätt.
  • Fyll äggvitorna med fetaoströran. Garnera gärna med hackade pistagenötter.
  • Avokado och västerbottensost

  • 8 ägg, hårdkokta
  • 1 avokado
  • 2 msk färsk koriander, grovhackad
  • 1 tsk limesaft
  • 2 msk västerbottenost, grovriven
  • Lite salt
  • Gör så här:

  • Plocka ur gulorna från äggen och lägg i en mixerbunke. Tillsätt övriga ingredienser och mixa slätt.
  • Fyll äggvitorna med avokadoröran. Garnera gärna med chiliflingor och färsk koriander.
  • Skagen

  • 8 ägg, hårdkokta
  • 150 g färska skalade räkor
  • 2 msk majonnäs
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • 2 msk färsk dill, finhackad
  • Till garnering, 1 msk löjrom eller stenbitsrom och färsk dill
  • Gör så här:

  • Halvera äggen.
  • Lägg räkorna i en skål och blanda ner alla ingredienser. Smaka av med salt och garnera med valfri rom.
  • Pepparrot och parmachips

  • 8 hårdkokta ägg
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk finriven pepparrot
  • 2 skivor parmaskinka
  • 1 msk färsk gräslök, finskuren
  • Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Lägg ut skinkan på en plåt och rosta mitt i ugnen 10-12 min.
  • Vispa upp crème fraiche till ett fluffigt skum. Rör ner pepparrot och smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  • Halvera äggen och fyll med pepparrotskräm. Toppa med parmachips och finskuren gräslök.