
Fira med ägghalvor
Traditionella ägghalvor är populära på matborden när vi firar högtider här i Sverige. De här kommer vi att njuta av i midsommar!
Ägghalvor till Midsommar
Fetaost och basilika
- 8 ägg, hårdkokta
- 25 g fetaost, smulad
- 2 msk färsk basilika, grovhackad
- 1 msk crème fraiche
- Lite hackade pistagenötter till garnering
Gör såhär:
- Plocka ur gulorna från äggen och lägg i en mixerbunke. Tillsätt övriga ingredienser och mixa slätt.
- Fyll äggvitorna med fetaoströran. Garnera gärna med hackade pistagenötter.
Avokado och västerbottensost
- 8 ägg, hårdkokta
- 1 avokado
- 2 msk färsk koriander, grovhackad
- 1 tsk limesaft
- 2 msk västerbottenost, grovriven
- Lite salt
Gör så här:
- Plocka ur gulorna från äggen och lägg i en mixerbunke. Tillsätt övriga ingredienser och mixa slätt.
- Fyll äggvitorna med avokadoröran. Garnera gärna med chiliflingor och färsk koriander.
Skagen
- 8 ägg, hårdkokta
- 150 g färska skalade räkor
- 2 msk majonnäs
- 2 tsk pressad citronsaft
- 2 msk färsk dill, finhackad
- Till garnering, 1 msk löjrom eller stenbitsrom och färsk dill
Gör så här:
- Halvera äggen.
- Lägg räkorna i en skål och blanda ner alla ingredienser. Smaka av med salt och garnera med valfri rom.
Pepparrot och parmachips
- 8 hårdkokta ägg
- 1 dl crème fraiche
- 1 msk finriven pepparrot
- 2 skivor parmaskinka
- 1 msk färsk gräslök, finskuren
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Lägg ut skinkan på en plåt och rosta mitt i ugnen 10-12 min.
- Vispa upp crème fraiche till ett fluffigt skum. Rör ner pepparrot och smaka av med salt och nymald svartpeppar.
- Halvera äggen och fyll med pepparrotskräm. Toppa med parmachips och finskuren gräslök.