Linas matkasse logo
Fira med ägghalvor

Fira med ägghalvor

Traditionella ägghalvor är populära på matborden när vi firar högtider här i Sverige. De här kommer vi att njuta av i midsommar!

Fetaost och basilika
8 ägg, hårdkokta
25 g fetaost, smulad
2 msk färsk basilika, grovhackad
1 msk crème fraiche
Lite hackade pistagenötter till garnering

  1. Plocka ur gulorna från äggen och lägg i en mixerbunke. Tillsätt övriga ingredienser och mixa slätt.
  2. Fyll äggvitorna med fetaoströran. Garnera gärna med hackade pistagenötter.

Avokado och västerbottensost
8 ägg, hårdkokta
1 avokado
2 msk färsk koriander, grovhackad
1 tsk limesaft
2 msk västerbottensost, grovriven
Lite salt

  1. Plocka ur gulorna från äggen och lägg i en mixerbunke. Tillsätt övriga ingredienser och mixa slätt.
  2. Fyll äggvitorna med avokadoröran. Garnera gärna med chiliflingor och färsk koriander.

Skagen
8 ägg, hårdkokta
150 g färska skalade räkor
2 msk majonnäs
2 tsk pressad citronsaft
2 msk färsk dill, finhackad
Till garnering, 1 msk löjrom eller stenbitsrom och färsk dill

  1. Halvera äggen.
  2. Lägg räkorna i en skål och blanda ner alla ingredienser. Smaka av med salt och garnera med valfri rom.

Pepparrot och parmachips
8 hårdkokta ägg
1 dl crème fraiche
1 msk finriven pepparrot
2 skivor parmaskinka
1 msk färsk gräslök, finskuren

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg ut skinkan på en plåt och rosta mitt i ugnen 10-12 min.
  3. Vispa upp crème fraiche till ett fluffigt skum. Rör ner pepparrot och smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  4. Halvera äggen och fyll med pepparrotskröm. Toppa med parmachips och finskuren gräslök.