
Fira med ägghalvor
Traditionella ägghalvor är populära på matborden när vi firar högtider här i Sverige. De här kommer vi att njuta av i midsommar!
Fetaost och basilika
8 ägg, hårdkokta
25 g fetaost, smulad
2 msk färsk basilika, grovhackad
1 msk crème fraiche
Lite hackade pistagenötter till garnering
- Plocka ur gulorna från äggen och lägg i en mixerbunke. Tillsätt övriga ingredienser och mixa slätt.
- Fyll äggvitorna med fetaoströran. Garnera gärna med hackade pistagenötter.
Avokado och västerbottensost
8 ägg, hårdkokta
1 avokado
2 msk färsk koriander, grovhackad
1 tsk limesaft
2 msk västerbottensost, grovriven
Lite salt
- Plocka ur gulorna från äggen och lägg i en mixerbunke. Tillsätt övriga ingredienser och mixa slätt.
- Fyll äggvitorna med avokadoröran. Garnera gärna med chiliflingor och färsk koriander.
Skagen
8 ägg, hårdkokta
150 g färska skalade räkor
2 msk majonnäs
2 tsk pressad citronsaft
2 msk färsk dill, finhackad
Till garnering, 1 msk löjrom eller stenbitsrom och färsk dill
- Halvera äggen.
- Lägg räkorna i en skål och blanda ner alla ingredienser. Smaka av med salt och garnera med valfri rom.
Pepparrot och parmachips
8 hårdkokta ägg
1 dl crème fraiche
1 msk finriven pepparrot
2 skivor parmaskinka
1 msk färsk gräslök, finskuren
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Lägg ut skinkan på en plåt och rosta mitt i ugnen 10-12 min.
- Vispa upp crème fraiche till ett fluffigt skum. Rör ner pepparrot och smaka av med salt och nymald svartpeppar.
- Halvera äggen och fyll med pepparrotskröm. Toppa med parmachips och finskuren gräslök.