Chiabowl med färska hallon & pistagenötter

Bärsäsong! Passa på att göra en riktigt lyxig chiabowl med färska jordgubbar och hallon.

Ingredienser (2 skålar)

Chiapudding

3 msk chiafrön

2 dl kokosmjölk

2 lime, finrivet skal

2 msk flytande honung

Hallonyoghurt

250 g frysta hallon

1 msk flytande honung

2 dl turkisk yoghurt

Topping

Färska jordgubbar

Färska hallon

Mango, tärnad

Passionsfrukt

Kokoschips

Pistagenötter

Färsk mynta

Gör så här

Chiapudding:

Rör ihop chiafrön, kokosmjölk, limeskal och honung i en liten bunke. Låt stå kallt i minst 1 timme, gärna över natten.

Hallonyoghurt:

Lägg hallonen i en kastrull. Koka upp och låt koka 1 minut. Rör sedan ner honungen och låt svalna. Tillsätt yoghurt och rör ett varv med en sked, så att det bara nästan blandas.

Servering:

Ta fram två djupa skålar. Häll chiapudding på ena sidan i skålarna och hallonyoghurt på den andra. Lägg frukt och bär ovanpå och strössla sedan över kokos, pistagenötter och mynta.