335 leveranser!

335 leveranser!

Familjen Holdar blev kunder hos Linas Matkasse 2009 och har haft 335 leveranser (!) Det betyder att de har tagit emot flest kassar av alla kunder någonsin.

När vi ringer upp Karoline Holdar för att berätta de härliga nyheterna blir hon glad och förvånad.

– Jag trodde absolut inte vi skulle ha haft flest leveranser! Kanske att vi kunde vara bland de 100 första, att ha matkasse var inte jättevanligt när vi började för nio år sedan.

Karoline berättar att anledningen till att familjen överhuvudtaget började med matkasse var för att de inte hade ett så stort intresse av mat. När barnen var yngre blev det mycket fiskpinnar, köttbullar och falukorv och plötsligt kändes det som att familjen åt samma maträtt sju dagar i rad. Karoline började leta efter alternativ och efterfrågade ordentlig mat eftersom sönerna växte och tränade. Lösningen på familjens matproblem fann hon i Linas Matkasse.

– Lina har verkligen hjälpt oss mycket, hela familjen tränar och rör på sig och därför är vi väldigt tilltalade av nyttig mat. Maten är annorlunda och det är kul att få prova rätter man inte skulle gjort annars. Vi har upptäckt så mycket roliga kombinationer och fått så mycket inspiration!

Återanvänder alla recept
Under de nio år som familjen Holdar haft matkasse har de varvat Originalkassen och Inspirationskassen och de uppskattar särskilt twisten som Originalkassen bjuder på. När det kommer till inspirationsrätterna är den asiatiska touchen som ofta dyker upp i kassen en favorit. Karoline förklarar att hon sparar alla recept och återanvänder dem, med tiden har det blivit en del favoritrecept.

– Jag har en säck med gamla recept som jag brukar gå igenom och se vilka vi gillar bäst. I receptpärmen har vi våra absoluta favoriter som uppdateras med jämna mellanrum. Sedan tar vi med recepten till sommarstället och lagar.

Nuförtiden är det alltid glada miner när kassen anländer, men Karoline minns tillbaka och berättar att barnen till en början kunde ha svårt för vissa smaker och tycka att maten var för ”nyttig”. Men så småningom lärde de sig att uppskatta middagarna och sedan två år tillbaka är det faktiskt äldsta sonen på 19 år som lagar i stort sett alla middagar.

– Han har lärt sig så mycket om matlagning och tycker det är ganska roligt. Jag tycker det är en perfekt introduktion till vuxenlivet för honom och väldigt lyxigt för oss andra, säger Karoline.

Fantastisk variation
Något uppehåll från matkassar är det inte tal om, Karoline säger att familjen flera gånger övervägt att prova någon konkurrent men sedan låtit det rinna ut i sanden eftersom de trivs så bra och blivit så bekväma.

– Det har funkat så bra för oss. Vi har fått en fantastisk variation i recepten och med tanke på alla år så är det fortfarande nya saker i kassarna. Det är ytterst sällan ett recept har upprepats, jag har kanske sett det tre gånger på alla år.

Utmaningen blir så småningom att hitta en tvåpersonerskasse som fungerar när barnen flyttar hemifrån, men än så länge hoppas Karoline att det dröjer några år.

Vem: Karoline Holdar
Familj: Man och två söner, 17 och 19 år
Bor: Bromma, Stockholm