
17 maj dessert
Årets vackraste efterrätt görs med fördel på Norges nationaldag. En dröm för både stora och små!
Pannacotta med bär och granatäpple
Ingredienser ca 6 glas
Jordgubbsgelé
- 400 g frysta jordgubbar, eller/och hallon
- 6 gelatinplattor
- 1 dl vatten
- 4-6 matskedar flytande honung
- ca 1 tsk citronsaft
Blåbärsgelé
- 200 g frysta blåbär
- 3 gelatinplattor
- 1/2 dl vatten
- 3 msk flytande honung
- ca 1/2 tsk citronsaft
Pannacotta
- 2 gelatinplattor
- 3 dl vispgrädde
- 1/2 dl standardmjölk
- 70 g socker
- 1 vaniljstång eller 1/2 tsk äkta vaniljpulver
Gör så här:
- Placera gelatinplattorna i kallt vatten i 5-7 minuter.
- Värm grädden och mjölken i en kastrull under omröring, det ska inte koka.
- Skrapa ur fröna ur vaniljstången och lägg fröna i blandningen, eller rör i vaniljpulvret om du använder det istället för vaniljstång.
- Krama vattnet ur gelatinplattorna, placera plattorna i blandningen och rör om tills plattorna har smält.
- Tillsätt sockret, rör om och låt det stå i 3-4 minuter. Ställ kastrullen åt sidan och låt blandningen svalna.
Varva gelén och pannacottan i små glas, som på bilden. Låt glasen stå i kylskåpet cirka 1 timme mellan varje gång du fyller på med ett nytt lager. Både gelé och pannacotta kan värmas upp igen, om de stelnar innan nästa lager hälls i glasen.
Toppa desserten med granatäpple, blåbär och mintblad. Servera och njut!
