Svalkande yoghurtglass

Tips på en härligt svalkande och snabbrörd yoghurtglass att testa i sommar! Lägg frysta jordgubbar i mixern och häll på syrlig, krämig yoghurt och smaksätt med citron och vaniljsocker.

Glassen är klar på ett kick och serveras direkt!

Hemgjord yoghurtglass

Ingredienser 4 portioner

  • 500 g frysta jordgubbar
  • 2½ dl turkisk yoghurt
  • 2 citroner, finrivet skal
  • 2 msk vaniljsocker
  • Topping
  • Frysta blåbär
  • Blåbärspulver

  • Gör så här:

  • Häll frysta jordgubbar, turkisk yoghurt, finrivet citronskal (endast det gula) och vaniljsocker i en mixerbunke eller blender och mixa till en glassig smet.
  • Häll upp yoghurtglassen i en form eller portionsskålar.
  • Strö över blåbär och blåbärspulver.
  • Servera direkt. Om den inte serveras direkt smälter den och blir istället en god smoothie.