Tzatzikibowl

En svalkande och frisk egen tzatziki i bowl för dig som älskar tzatziki. Gör en bas av tzatziki på vanlig naturell frukostyoghurt och toppa med salt fetaost, syrligt äpple, rödlök, oliver och annat gott ur det grekiska köket.

Ingredienser till 2 skålar

Tzatzikibas

  • ½ gurka
  • 4 dl naturell yoghurt 3%
  • 1-2 st vitlöksklyftor
  • ¾ tsk saltsvartpeppar
  • Gör så här:

  • Riv gurkan grovt på rivjärn, krama ur vätskan och lägg gurkan i en skål. Tillsätt yoghurt, pressad vitlök och salt. Blanda väl.
  • Förbered toppingen. Det är allra godast att få med all topping i sin grekiska bowl, men har du inte alla ingredienser hemma, ta det du har!
  • Häll upp tzatzikin i två djupa skålar och lägg på topping i valfria mängder.
  • Avsluta med lite chili flakes, flingsalt och olivolja.
  • Toppingtips till tzatziki i bowl

  • Fetaost, smulad
  • Syrligt äpple, tärnat
  • Rödlök, finhackad
  • Bladpersilja, grovhackad
  • Mynta, grovhackad
  • Kikärter, färdigkokta
  • Kalamataoliver
  • Valnötter
  • Chiliflakes
  • Flingsalt
  • Olivolja