Tips på matsäck

Dags för utflykt? Låt dig inspireras av dessa härliga tips till matsäcken.

Snabba piroger

Ingredienser:
1/2 gul lök
250 g morötter
ca 500 g nötfärs
1 förp pizzadeg
1 tsk salt
3 msk tomatpuré
1 msk torkad basilika
1/2 torkad oregano
2 dl vatten
1 vitlöksklyfta
olja
svartpeppar

  • Värm ugnen till 225 grader och sätt in en ugnsplåt.
  • Finhacka 1/2 gul lök. Skala och grovriv 250 g morötter. Hetta upp lite olja i en stekpanna. Fräs morötter, lök och ca 500 g nötfärs 2-3 min.
  • Tillsätt 1 msk torkad basilika, 1/2 msk torkad oregano, 3 msk tomatpuré, 1 vitlöksklyfta (pressad), 1 tsk salt och lite nymald svartpeppar. Häll på 2 dl vatten. Låt puttra någon minut, tills färsen är helt genomstekt.
  • Rulla ut 1 förp pizzadeg med tillhörande bakplåtspapper. Dela degen i 4 delar. Fördela köttfärsröran på de fyra delarna och vik ihop till piroger. För över bakplåtspappret med pirogerna till den varma plåten och grädda mitt i ugnen 8-10 min, eller tills de är genomgräddade.

  • Pizzabullar

    Ingredienser:
    1 pizzadeg
    1 burk pizzasås
    150 g riven ost
    80 g salami
    1 burk oliver
    annan valfri topping

  • Värm ugnen till 200 grader.
  • Strimla 80 g salami.
  • Rulla ut 1 förp pizzadeg på arbetsbänken. Bred ut 1 burk pizzasås och strö över salami och 150 g riven ost.
  • Rulla ihop degen från långsidan (ej pappret).
  • Skär rullen i ca 2 cm tjocka skivor och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  • Grädda i övre delen av ugnen, cirka 15 min.
  • Image alt text