Dags för utflykt? Låt dig inspireras av dessa härliga tips till matsäcken.
Snabba piroger
Ingredienser: 1/2 gul lök 250 g morötter ca 500 g nötfärs 1 förp pizzadeg 1 tsk salt 3 msk tomatpuré 1 msk torkad basilika 1/2 torkad oregano 2 dl vatten 1 vitlöksklyfta olja svartpeppar
Värm ugnen till 225 grader och sätt in en ugnsplåt.
Finhacka 1/2 gul lök. Skala och grovriv 250 g morötter. Hetta upp lite olja i en stekpanna. Fräs morötter, lök och ca 500 g nötfärs 2-3 min.
Tillsätt 1 msk torkad basilika, 1/2 msk torkad oregano, 3 msk tomatpuré, 1 vitlöksklyfta (pressad), 1 tsk salt och lite nymald svartpeppar. Häll på 2 dl vatten. Låt puttra någon minut, tills färsen är helt genomstekt.
Rulla ut 1 förp pizzadeg med tillhörande bakplåtspapper. Dela degen i 4 delar. Fördela köttfärsröran på de fyra delarna och vik ihop till piroger. För över bakplåtspappret med pirogerna till den varma plåten och grädda mitt i ugnen 8-10 min, eller tills de är genomgräddade.
Pizzabullar
Ingredienser: 1 pizzadeg 1 burk pizzasås 150 g riven ost 80 g salami 1 burk oliver annan valfri topping
Värm ugnen till 200 grader.
Strimla 80 g salami.
Rulla ut 1 förp pizzadeg på arbetsbänken. Bred ut 1 burk pizzasås och strö över salami och 150 g riven ost.
Rulla ihop degen från långsidan (ej pappret).
Skär rullen i ca 2 cm tjocka skivor och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper.