Sveriges mest flexibla matkasse – välj bland över 80 rätter

Från fasta veckomenyer till flexibla. Med Linas Matkasse kan du välja dina rätter själv. Men hur går det till att komponera sin egen matkasse? Och vilka rätter är vanligast att vi väljer? Det får du veta i den här artikeln!

Sedan starten 2008 har Linas Matkasse varit pionjär i branschen, och Linas fortsätter att ligga i framkant. Idag erbjuder de Sveriges mest flexibla matkasse med mer än 80 olika rätter på menyn.

— Oavsett vilken matkasse du prenumererar på kan du byta ut dina rätter och välja fritt från menyn. Det innebär att du kan välja mellan mer än 80 unika rätter varje vecka. Menyn förändras dessutom hela tiden eftersom nya rätter läggs till, säger Andrés Huerta i menyteamet på Linas Matkasse.

Idag väljer ungefär hälften av kunderna sina rätter själva. Konceptet är en stor framgång och undersökningar visar att kunder som komponerar sin egen meny är mest nöjda med sina matkassar.

— Genom att välja rätter själv får du en matkasse som är skräddarsydd för dig och din familj. Du kan dessutom komplettera matkassen med olika livsmedel i Linas Matbutik. Du kan bland annat klicka hem frukostvaror, skafferivaror, snacks, frukt och färska grönsaker, säger Andrés Huerta.

Kycklinggyros
Kycklinggyros med dilltzatziki, pommes frites, pitabröd och tomatsallad – just nu i Linas Matkasse.

Mer än 1000 nya recept varje år

Menyteamet på Linas Matkasse skapar ungefär 20 nya recept i veckan. Alla recept provlagas och provsmakas innan de presenteras på menyn. Det innebär att mer än 1000 nya maträtter introduceras varje år.

— Vi varvar nyheter med säkra kort som alla gillar. Dessutom utvärderar vi recepten varje vecka, baserat på betygen från våra kunder, säger Andrés Huerta.

De mest populära rätterna har klassiska svenska smaker. I topp hittar vi bland annat en kalkonwallenbergare med potatispuré, en kycklingfilé med rostade rotfrukter och pannbiff med potatismos och lingon.

— De här rätterna finns alltid på menyn, men vi tweakar dem då och då. Vi kan till exempel anpassa ett tillbehör till råvaror i säsong, säger Andrés Huerta.

Förutom husmansrätter är fusionrätter alltid populära, både sett till betyg och efterfrågan.

— Fusion går ut på att man blandar smaker och tekniker från olika kök. Hos Linas får ofta fusionrätter med inspiration från Asien höga betyg, som koreanska hamburgare och asiatiska tacos, säger Andrés.

Kocken Johan Jureskog i köksmiljö
Johan Jureskog gästspelar hos Linas Matkasse sommaren 2024.

Teman och kocksamarbeten

Andrés Huerta tipsar om att Linas Matkasse har olika temarätter på menyn varje vecka. Det kan vara maträtter av välkända matprofiler eller kulinariska nedslag i olika länder.

— I våras hade vi ett samarbete med Frida Ronge som är kulinarisk ledare på Restaurang Tak i Stockholm. Och i juli hade vi fyra gourmetburgare av Johan Jureskog på menyn.

Temarätterna är alltid på tillfälligt besök så det gäller att passa på innan de försvinner. Det är ett kul och enkelt sätt att få ny inspiration och bekanta sig med ett nya ingredienser, kryddor och smaker.

— Just nu har vi grekiska veckor på Linas Matkasse. Du kan bland annat klicka hem kycklinggyros med pitabröd och pommes frites, en moussaka med linser och olivsallad eller souvlaki med ugnsrostad potatis, tzatziki och citrondressad isbergssallad. Alla våra grekiska rätter bjuder på rustika smaker och en äkta Medelhavskänsla, säger Andrés Huerta.

Grekiska rätter på menyn i Linas Matkasse
Klassiska rätter och läckra tillbehör från det grekiska köket.

Så väljer du rätter

Det är enkelt att skräddarsy sin egen matkasse. Steg ett är att välja den matkasse som passar dig bäst, om du inte redan prenumererar på en kasse.

Du kan bland annat välja:
• Mat som hela familjen tycker om
• En mix av klassiskt och ny inspiration
• Mat som går extra snabbt att laga
• Endast vegetariska rätter
• Endast växtbaserade rätter
• Recept från ViktVäktarna

I nästa steg kan du välja fritt från menyn och byta ut en eller flera rätter i din matkasse. Kanske vill du upptäcka nya maträtter varje vecka? Eller bjuda på en härlig favorit i repris? Med Linas Matkasse bestämmer du själv med några enkla och snabba klick. Vilka rätter väljer du?!