Ramen med kimchi och fläsk

Dags för ramen? Härligt! Låt dig inspireras av Linas smarriga kimchiramen med knaperstekt fläsk, koriander, ägg och chiliolja.

Ingredienser

4 personer


  • Äggnudlar 200 g
  • Ägg 4 st
  • Chili- och vitlöksolja

  • Röd chili 2 st
  • Vitlök 1 1/2 klyfta
  • Salt 3/4 krm
  • Olja11⁄2msk
  • Vitvinsvinäger 3/4 tsk
  • Svampbuljong

  • Champinjon 250 g
  • Ingefära 1/2 bit
  • Bananschalottenlök 1 st
  • Vatten15dl
  • Kycklingbuljong 3 tärningar
  • Japansk soja 2 msk
  • Olivolja
  • Knaperstekt fläskfärs

  • Fläskfärs 500 g
  • Ingefära 1/2 bit
  • Vitlök2klyftor
  • Japansksoja 2 1/2 msk
  • Olivolja
  • Tillbehör

  • Koriander 1 förp
  • Kimchi 1 burk
  • Purjolök 1/4 st

  • Gör så här:


    Koka upp vatten i en liten kastrull. Lägg ner äggen och låt koka 7 min. Spola i kallt vatten. Skala äggen.

    Chili- och vitlöksolja:

  • Finhacka chili och vitlök.
  • Lägg i en mortel tillsammans med salt. Mortla till en smet, och droppa ner oljan medan du mortlar.
  • Smaka av med vitvinsvinäger.
  • Svampbuljong:

  • Skiva champinjoner och schalottenlök.
  • Skala och skär ingefära i skivor. Hetta upp lite olja i en stekgryta eller rymlig kastrull och fräs allt 1-2 min.
  • Tillsätt vatten, kycklingbuljong och japansk soja. Låt sjuda 15-20 min.
  • Knaperstekt fläskfärs:

  • Finriv ingefära och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs fläskfärs 6-7 min.
  • Hacka sönder färsen med en slev eller stekspade så att färsen blir smulig.
  • Tillsätt vitlök, ingefära och japansk soja. Fräs tills färsen är riktigt krispig, ca 3-5 min.
  • Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen.
  • Grovhacka koriander. Finstrimla purjolöken och halvera de kokta äggen.
  • Servera nudlar i djupa skålar. Häll över varm svampbuljong. Toppa med kimchi, koriander, ägg, purjolök och chiliolja.

    Smaklig måltid!