Ramen med kimchi och fläsk
Dags för ramen? Härligt! Låt dig inspireras av Linas smarriga kimchiramen med knaperstekt fläsk, koriander, ägg och chiliolja.
Ingredienser
4 personer
Äggnudlar 200 gÄgg 4 stChili- och vitlöksolja
Röd chili 2 stVitlök 1 1/2 klyftaSalt 3/4 krmOlja11⁄2mskVitvinsvinäger 3/4 tskSvampbuljong
Champinjon 250 gIngefära 1/2 bitBananschalottenlök 1 stVatten15dlKycklingbuljong 3 tärningarJapansk soja 2 mskOlivoljaKnaperstekt fläskfärs
Fläskfärs 500 gIngefära 1/2 bitVitlök2klyftorJapansksoja 2 1/2 mskOlivoljaTillbehör
Koriander 1 förpKimchi 1 burkPurjolök 1/4 st
Gör så här:
Koka upp vatten i en liten kastrull. Lägg ner äggen och låt koka 7 min. Spola i kallt vatten. Skala äggen.
Chili- och vitlöksolja:
Finhacka chili och vitlök.Lägg i en mortel tillsammans med salt. Mortla till en smet, och droppa ner oljan medan du mortlar.Smaka av med vitvinsvinäger.Svampbuljong:
Skiva champinjoner och schalottenlök.Skala och skär ingefära i skivor. Hetta upp lite olja i en stekgryta eller rymlig kastrull och fräs allt 1-2 min.Tillsätt vatten, kycklingbuljong och japansk soja. Låt sjuda 15-20 min.Knaperstekt fläskfärs:
Finriv ingefära och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs fläskfärs 6-7 min.Hacka sönder färsen med en slev eller stekspade så att färsen blir smulig.Tillsätt vitlök, ingefära och japansk soja. Fräs tills färsen är riktigt krispig, ca 3-5 min.Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen.Grovhacka koriander. Finstrimla purjolöken och halvera de kokta äggen.Servera nudlar i djupa skålar. Häll över varm svampbuljong. Toppa med kimchi, koriander, ägg, purjolök och chiliolja.
Smaklig måltid!