Så pocherar du ägg

Pocherade ägg känns lyxigt, och kan därmed kännas svårt och lite skrämmande att testa sig på. Men att pochera ägg är inte alls svårt, prova du med!

Pochera ägg enkelt - steg för steg

Lyckas med pocherat ägg med hjälp av dessa enkla steg. Det enda du behöver är ägg, vatten, ättika och salt!

  • Häll 1 dl vatten och 1 dl ättika i en bunke
  • Knäck fyra stycken ägg (vänta 30 sekunder mellan varje ägg!)
  • Låt äggen stå orörda i 5 minuter
  • Koka upp 1 liter vatten med ½ msk salt
  • Häll i äggen (och vatten/ättika-blandningen) och låt sjuda i 3 minuter
  • Plocka upp äggen med hålslev
  • Servera!

Visst var det enkelt?

Vill du njuta av goda middagar utan stress? Låt oss sätta ihop en matkasse som passar just dina behov – eller välj bland 80+ rätter och skapa din egen meny. Alla rätter är dessutom näringsberäknade, så att du enkelt kan äta både gott och balanserat.