Mannagrynspannkaka
Mellistips: Mannagrynsgröt i pannkaksform! Toppa det hela med exempelvis kardemummakryddade päronskivor eller varför inte frysta blåbär och hallon? Smaklig måltid!
Ingredienser
7 1⁄2 dl mjölk1 msk smör1 1⁄2 tsk kardemumma, malen1 krm salt1 1⁄2 dl mannagryn2 ägg2 1⁄2 msk strösocker1⁄2 dl vetemjöl1 PäronRåsockerKardemumma, grovmalen
Gör så här:
Värm ugnen till 175°C. Smörj en ugnsform, ca 20x30 cm.Häll mjölk, smör, kardemumma och salt i en kastrull. Värm vätskan och tillsätt sedan mannagryn.Låt koka på svag värme under omrörning ca 5 minuter. Var försiktig så att det inte bränns.Vispa ihop ägg, strösocker och vetemjöl i en bunke.Vispa ner äggsmeten i mannagrynsgröten och blanda väl. Häll upp i ugnsformen.Häll lite råsocker och grovmalen kardemumma på ett fat.Skiva päronet och vänd skivorna i kardemummasockret.Fördela dem försiktigt ovanpå smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 min.