Linas pannbröd

Att sitta på en klipphäll eller ute i skogen och grädda pannbröd efter en vandringstur, det kallar jag uteliv i toppklass. Det som behövs är en panna att steka i, en öppen eld eller gasolkök och en deg som enkelt förbereds hemma. Vattenflaskan eller termosen funkar utmärkt som kavel!

8 st

Ingredienser

3 dl vetemjöl
1,5 dl vatten
0,5 tsk salt

Förbered hemma:

Blanda mjöl och salt i en bunke. Tillsätt vatten och knåda till en smidig deg. Låt degen vila ca 15 min. Dela degen i 8 bitar och forma till bollar. Strö över lite mjöl. Lägg bollarna i en burk och håll isär dem med hjälp av bakplåtspapper så klibbar de inte ihop.

Baka ute:

Kavla ut bollarna tunt. Formen spelar ingen roll, det viktigaste är att de blir tunna (gärna ännu tunnare än mina blev på bilden). En vattenflaska eller termos funkar fint som kavel, och använder du ett gasolkök kan en uppochnervänd kastrull bli bakbord. Stek dem sedan i en het gjutjärnspanna utan matfett, ca 1 min per sida. Servera bums med smör!

Tips!

Om stekpannan är riktigt het blir bröden klara snabbt. Så kavla gärna ut alla bröd och lägg bakplåtspapperet emellan, innan du börjar steka.