Goda och enkla middagstips för barn

När du har flera goda och enkla middagstips för barn att välja på kommer det gå mycket snabbare att laga mat, eftersom du inte behöver fundera på vad du ska laga.

Här delar vi med oss av flera goda middagstips för barn, som du gärna får hämta inspiration från.Linas Express matkasse - klart på 20 min! Färska och lokala råvaror av hög kvalité
 Sunda och inspirerande recept skapade av våra kockar
 Noggrant planerade recept för minimalt matsvinn


TILL ERBJUDANDET >


Ha kul tillsammans när ni gör middag till barnen

Många barn tycker att det är kul att få hjälpa till i köket, eftersom det får dem att känna sig duktiga. Att låta dem vara med och prova på olika saker, som att vispa en smet eller att hacka grönsaker ger dem både glädje och ökat självförtroende. Ge dem i uppdrag att förbereda salladen eller krydda kycklingen som ska in i ugnen.

När barnen får vara med i köket känner de sig delaktiga i processen. Det kan ge dem en mer positiv bild till mat, och många barn gillar att äta det de själva hjälpt till att laga.

Om din egen fantasi tryter så är ett barn din bästa assistent i köket. De kan komma på nya kombinationer eller hitta på nya sätt att skära maten på så att den blir roligare. Bli inte förvånad om ditt barn är den som ger dig bäst middagstips!God vuxenklassiker som fungerar lika bra som middag till barnfamiljen

Ett smarrigt middagstips för barnfamiljen är en populär vuxenfavorit som letat sig in även i barnfamiljernas värld, nämligen tapas. Smårätter är ett roligt sätt att liva upp middagen i barnfamiljen. Både små och stora kan hitta något de gillar. Det bästa är att det går att variera varje gång, antingen planerat eller utifrån vad ni har hemma.

Våga prova helt nya smaker, men inkludera även det som du vet att barnen gillar och känner till. För en spännande tapasmiddag på helgen kan ni prova fikon eller getost lindad med prosciutto, salami och små ostbitar.

Skär goda grönsaker som kan ätas som de är eller doppas i guacamole eller hummus. Cocktailtomater, soltorkade tomater, inlagd gurka och oliver kanske blir ditt barns nya favorit?

Vid tapas är presentationen en stor del för att det ska kännas som något nytt och spännande. Använd fina skålar eller större fat för plockmaten så ser det festligt ut.Lättlagade middagstips till barnfamiljen

Om du vill spara tid i köket och ändå äta något gott med din familj kan vi rekommendera dessa goda och enkla middagstips:

 • Gnocchi och lax med fänkålssallad
 • Nötfärskebab med vitlökssås
 • Torsk med ägg, persilja och potatis
 • Krämig pecorinopasta med bönor och champinjoner
 • Pytt i panna med överblivna grönsaker, potatis, ägg och rödbetor
 • Dessa rätter går fort att tillaga och mättar hungriga magar. Du kan enkelt byta ut vissa ingredienser om du inte har allt hemma. Prova att göra barnen delaktiga genom att fråga vad de vill ha i maten. De kan föreslå spännande middagstips som du inte tänkt på själv.  Laga middagsmat till barn utifrån säsong

  Vill du få dina barn att äta mer grönsaker? Låt gärna barnen vara med och välja ut vilka grönsaker och rotsaker de vill ha utifrån färg, smak eller form.

  Rotgrönsakerna kan ni rosta i ugnen, göra soppa på eller baka bröd med morötter eller rödbetor. När du använder dig av de grönsaker som är i säsong just nu blir maten billigare och extra smakrik.

  Sommartid kan ni njuta av goda sallader, gärna med en söt eller syrlig frukt i, som vattenmelon, jordgubbar eller nektarinklyftor. För att göra salladen ännu roligare kan ni skära grönsakerna i olika mönster.

  Om du vill skapa en festligare middagsstämning rekommenderar vi att ha hallon i dricksvattnet för att få den där härliga sommarsmaken.  Spännande och god middagsmat för barn

  Om du vill slippa lägga ner tid på att skapa egna listor och leta efter recept för matidéer så kan vi hjälpa dig med många härliga middagstips till barn.

  Med Linas Matkasse får du en stor variation på smarriga recept på middagsrätter för barn som uppskattas i många familjer.