Spara tid och pengar genom matplanering som passar hela familjen

Att planera vad man ska äta under veckan kan kännas som en tråkig och tidskrävande uppgift. Men faktum är att en välplanerad matvecka kan spara både tid och pengar, samtidigt som den kan hjälpa familjen att äta hälsosam och varierad mat.

Här är fem tips för att veckoplanera en matlista som som fungerar för hela familjen:

 1. Bestäm en veckodag för att planera veckans måltider
  Sätt av en specifik dag i veckan för att planera den kommande veckans måltider. Det kan vara söndagen eller vilken dag som helst som passar din familj. Se till att du har tillräckligt med tid och att du är i rätt sinnesstämning för att kunna fokusera på att planera veckans mat.
 2. Skriv en inköpslista
  När du är klar med veckans matlista är det dags att skriva en inköpslista. Se till att du har alla ingredienser hemma innan veckan börjar, så slipper du stressen med att springa till affären flera gånger under veckan.
 3. Planera för rester
  Planera gärna för att laga lite extra mat så att det finns rester att ta till när tiden är knapp eller om något oförutsett händer. Resterna kan också användas till matlådor till lunch eller middag senare under veckan.
 4. Variera maten
  Försök att variera maten så mycket som möjligt när du planerar veckans mat för att undvika tristess och för att få i sig en varierad kost. Variera mellan olika köttsorter, grönsaker och kolhydratkällor.
 5. Testa en matkasse
  Om du tycker att det är svårt att planera veckans måltider är en matkasse från oss på Linas Matkasse alltid ett bra alternativ. Våra matkassar är ett populärt alternativ för dig som vill spara tid och pengar och som vill äta hälsosam och varierad mat. Vi tar alltid fram en färdigplanerad veckomeny som innehåller recept med färska och lokala råvaror i säsong. Om du hellre vill skräddarsy din matkasse kan du välja mellan 80 olika recept varje vecka. Med Linas Matkasse slipper du stressen med att planera och handla veckans middagar. Du får dessutom leverans av dina råvaror direkt hem till dörren.

Genom att planera matveckan på förhand kan du spara tid och pengar samtidigt som du och din familj kan äta hälsosamt och varierat. Ta det lugnt och ha kul med matlagningen!