Linsbouillabaisse med vardagsaioli

Förgyll vardagen med en supergod linsbouillabaisse med vardagsaioli!

Till 2 personer

Ingredienser

Linsbouillabaisse

Gul lök ½ st

Fänkål 1 st

Tomat 1 st

Ekologiska linser 1 förp

Saffran 1 förp

Apelsin 1 st

Olivolja

Paprikapulver ½ tsk

Torkad timjan ½ tsk

Vitlök 2 klyftor

Vatten 5 dl

Vitvinsvinäger ½ msk

Salt 1 krm

Grönsaksbuljong 1 tärning

Vardagsaioli

Matyoghurt 1 dl

Olivolja 1 msk

Vitlök 1 klyfta

Salt 1 krm

Till servering

Minibaguetter ½ förp

Gör så här:

1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).Tillaga minibaguetter enligt anvisning på förpackningen.

2. Linsbouillabaisse: Klyfta gul lök. Skiva fänkål tunt. Tärnatomat. Häll av och skölj linser.

3. Hetta upp rikligt med olivolja i en stekgryta. Fräslök, fänkål, saffran, paprikapulver, torkadtimjan och pressad vitlök 3-4 min.

4. Tillsätt linser, vatten, vitvinsvinäger, salt och smuladgrönsaksbuljong. Sjud under lock 8-10 min, eller tillsgrönsakerna är mjuka. Ta från värmen och rör nertomat. Smaka av med pressad saft från halva apelsinenoch salt.

5. Vardagsaioli: Blanda matyoghurt med olivolja, pressadvitlök och salt i en liten skål.

6. Servera linsbouillabaisse med nygräddat bröd ochvardagsaioli!