Linas inspiration i köket

Att få ihop vardagen kan ibland vara en smärre utmaning. Det är mycket som ska hinnas med varje dag. Hämtning och lämning, tandläkartid, hockeyträning, och sist men inte minst, middagen. Min förhoppning är att vår matkasse kan underlätta och ge dig en skönare vardag!

Med hjälp av mitt erfarna och duktiga menyteam sätter vi ihop menyer, provlagar och provsmakar tills vi blir riktigt nöjda. När matkassen landar i ditt kök hoppas vi att den, förutom råvaror och recept, även innehåller matglädje och inspiration. Mitt intresse för mat och hälsa började tidigt och valet att utbilda mig till dietist var ganska självklart. Stränga dieter med förbud och måsten, har jag däremot aldrig gillat. Jag tror att man mår bra av att ge kroppen vad den behöver, samtidigt som man tillåter sig att njuta av sådant man tycker om. När jag skapar en meny försöker jag därför att hitta en balans, ett ”lagomläge” som håller både humör och kropp på topp, för hela familjen.

Image alt text

Alla borde få prova på nya smaker

Med fyra egna barn och efter att ha jobbat som kock på en förskola, vet jag att vi inte föds med smak för curry, spiskummin eller andra lite utmanande ingredienser. Men vi föds inte heller med en längtan efter korv och snabbmakaroner! Bred smak handlar om att få testa och vänja sig, i sin takt och på ett lekfullt vis. Middagarna i mina matkassar är inte bara varierade och goda. I Barnkassen hittar du till exempel rätter med lite extra finurliga namn och tips på hur du kan servera dem så att det blir extra kul att ta för sig. På så vis kan hemgjorda fiskpinnar eller majssoppa med morotsbröd bli favoriten när barnen själva får välja!

Tack för förtroendet!

Det finns de som undrar om jag inte tröttnar på att planera middagar åt så många människor varje dag. Tvärtom. Att få mejl från en pappa som berättar om bättre självförtroende i köket, en mamma som nöjt konstaterar att tonårsbarnen lärt sig laga mat eller familjer som fått mera tid att umgås och där barnen numera äter sund mat med god aptit är fantastiskt – jag kunde inte ha ett roligare jobb!

/Lina Gebäck, grundare, dietist, matkreatör och fyrabarnsmor

Image alt text