Enkelt kesobröd

Perfekt till frukost eller mellanmål – mättande och full av energi. Njut som de är eller fyll med färskost och fräscha grönsaker. Brödet är laddat med proteiner och antioxidanter från keso, havregryn, ägg och spenat.

Kesobröd
Så enkelt men så gott!

Så här gör du

Du behöver:

  • 500 g keso
  • 1 l havregryn
  • 4 ägg
  • 65 g spenat
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • Frön till topping (t.ex. vallmofrön,sesamfrön eller chiafrön)


Börja baka:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda alla ingredienser i en rymlig bunke och
    mixa ihop med stavmixer.
  3. Klicka ut 10 st bröd på en plåt med bakplåtspapper (använd två skedar, doppa i vatten om de fastnar).
  4. Toppa med valfria frön.
  5. Grädda ca 20 min tills bröden är klara och fått
    fin färg. Låt svalna!

Har du något favoritrecept på hälsosamt bröd? Dela med oss på Instagram: @linasmatkasse!