Hur länge håller köttfärssås i kylen

Hur länge håller köttfärssås i kylen? – Vad du behöver veta om förvaring av köttfärssås i kylen

Köttfärssås är en vanlig rätt som ofta görs i stora mängder för att räcka till flera måltider. Men hur länge kan man egentligen förvara tillagad köttfärssås i kylen innan den blir dålig?

Generellt kan köttfärssås hålla i kylen i upp till fyra dagar. Det är dock viktigt att förvara köttfärssåsen i en lufttät behållare för att minimera risken för bakterietillväxt. Om du känner någon konstig lukt eller om såsen ser annorlunda ut ska du inte äta den, oavsett hur kort tid den har förvarats i kylen.

Utforska vår meny

Så här kyls köttfärssås ner snabbt och säkert efter tillagning

Det är också viktigt att tänka på hur man hanterar köttfärssåsen innan den förvaras i kylen. Om man har låtit köttfärssåsen stå framme i rumstemperatur under en längre tid ökar risken för bakterietillväxt. Därför är det bäst att kyla ner såsen så snabbt som möjligt efter att den har tillagats genom att placera den i en iskallt vattenbad eller genom att dela upp den i mindre behållare.

Förläng hållbarheten på köttfärsås

Om du vill förvara köttfärssås längre än fyra dagar är det bäst att frysa in den. På så sätt kan du ha köttfärssås till hands när du behöver snabb och lättlagad mat.

När du tinar köttfärssås är det bäst att placera den i kylen över natten, så att den tinar långsamt och jämnt. Om du vill tina köttfärssåsen snabbare kan du använda mikrovågsugn eller placera behållaren i ett kallt vattenbad.