Råa havrebars
Råa havrebars är perfekta små mellanmål att ha på lager i frysen. De är enkla att baka och smidigt förpackade i små paket att bara ta med i väskan. Och betydligt billigare än att köpa färdiga bars.
Havrebars recept
Ingredienser Ca 12 bitar
2 dl skållad mandel4 dl havregryn200 g dadlar3⁄4 dl kallpressad kokosolja3 krm kanel11⁄2 krm kardemummaGör så här:
Kärna ur dadlarna. Häll skållad mandel i en blender eller hög mixerbunke och mixa till en smulig massa.Tillsätt havregryn, dadlar, kokosolja, kanel och kardemumma. Mixa allt till en fast massa. Knåda sedan ihop massan med händerna. Om det behövs, tillsätt en matsked vatten.Lägg massan på ena sidan av ett bakplåtspapper.Forma till en rektangel och vik över bakplåtspappret. Kavla eller stryk lätt med handen över pappret till ett jämnt lager, cirka 2 cm. Ta bort pappret och skär i 12 bitar.Klipp smörgåspapper eller bakplåtspapper i kvadrater och slå in bitarna i pappret.Lägg paketen i en burk med lock eller i en plastpåse. Förvara i frysen.