Tips på goda antipasti
Dags för italiensk middag? Då kan vi tipsa om att starta kvällen med att duka upp ett antal härliga och smakrika italienska aptitretare. Vi tipsar om två supergoda röror som kommer att göra succé!
Antipasti brukar oftast bestå av råvaror som representerar sig själva, exempelvis några skivor bresaola, prosciutto eller salami ackompanjerat av ostar såsom mozzarella, parmesan och gorgonzola tillsammans med grönt i form av oliver och andra goda grönsaker och bröd. Plockmat med italiensk touch helt enkelt. Här samlas karaktäristiska och mustiga smaker med inslag av umami i en blandning av härliga texturer med allt från krispigt och knaprigt till mjukt. Ett tips är att addera halverade fikon, ett gott tillägg som lyfter helhetsintrycket och funkar fint till osten.
Två tips på italiensk antipasti
Här tipsar vi om två smarriga antipasti som ger det där lilla extra till middagen. Vad sägs om en härlig kronärtskocksdipp eller varför inte en toppengod cannellonibönröra att doppa bröd eller crostini i?
Bakad kronärtskocksdipp
Först ut har vi en riktig god kronärtskocksdipp som passar utmärkt att doppa färskt bröd i. En krämig röra där syrlighet och knaprighet från kronärtskockan går hand i hand med sältan från parmesanen. En varm antipasto som gör sig toppen en kylig höstkväll.
Ingredienser
Gör så här:
Cannellinibönröra
Här har vi en smakrik röra som till konsistensen påminner om hummus. Passar utmärkt att doppa bröd i eller som tillbehör till sallad.
Ingredienser
Gör så här:
Buon appetito!