One pot och allt i ett-grytor

One pot och allt i ett-grytor – enkel och lättlagad mat för helgen

Allt i ett-grytor, eller one pot dishes, är en perfekt rätt för den som vill ha en enkel och smidig middagslösning. Den här typen av maträtt innebär att man tillagar alla ingredienser i samma gryta eller panna, vilket gör att det både går snabbt och enkelt att laga maten. Det finns många olika varianter på allt i ett-grytor, och man kan variera dem i oändlighet. Utgå gärna från de ingredienser du har hemma och vilken smak du är ute efter.

Med allt i ett-grytor kan du använda din kreativitet och experimentera med olika smaker och ingredienser, samtidigt som du får en bekväm och enkel måltid som går snabbt och lätt att göra.

Sju tips på allt i ett-grytor

Du tillagar allt i ett-grytan på olika sätt beroende på vilka ingredienser du väljer att använda. Det är lätt att anpassa rätten efter säsong eller efter vad man har hemma i kylskåpet. Här är några förslag på rätter som passar utmärkt i en allt i ett-gryta.

Enkel allt i ett-gryta med kyckling

En klassisk variant på en allt i ett-gryta har kyckling som bas. Ingredienser som grönsaker, ris och kyckling kokas tillsammans i en smakrik buljong. Det är en enkel och lättlagad måltid som dessutom går att variera i oändlighet genom att använda olika grönsaker eller rotfrukter.

Vegetarisk allt i-ett-gryta

En vegetarisk allt i ett-gryta kan vara lika smakrik och fyllig som en gryta med kött. Det är enkelt att byta ut köttet mot bönor, linser eller quorn för att få i sig protein. Här kan man experimentera med olika grönsaker, kryddor och buljong för att skapa sin egen favorit.

Kryddstark allt i ett-gryta med chorizo

Chorizo ger en härlig kryddighet och smak åt grytan. En allt i ett-gryta med chorizo, ris, grönsaker och bönor är både mättande och smakrik. Genom att använda en starkare chorizo kan man få fram en extra kryddig gryta.

Asiatisk allt i ett-gryta med nudlar

En asiatisk allt i ett-gryta med nudlar är enkel att laga och full av smaker. Använd till exempel klassiska smaker som ingefära, vitlök och soja för att ge grytan en asiatisk touch. Nudlarna kokas tillsammans med grönsaker och protein i en smakrik buljong.

Utforska vår meny

Allt i ett-gryta i ugn

En smidig variant på allt i ett-gryta tillagar du i ugnen. Använd en form eller gjutjärnsgryta och utgå från valfria ingredienser, som potatis, kött och grönsaker. Det här är en bekväm och lättlagad måltid som passar perfekt för stora familjer – eller om du vill göra matlådor till resten av veckan.

Allt i ett-gryta med pasta

En allt i ett-gryta med pasta är en läcker och bekväm måltid där alla ingredienser tillagas tillsammans i samma gryta. Det är en perfekt rätt när du vill ha något snabbt och enkelt att laga. Vanligtvis innehåller den pasta, kött eller kyckling, grönsaker, kryddor och sås. Genom att tillaga allt i samma gryta ger du pastan en fyllig smak eftersom den absorberar alla härliga smaker från de övriga ingredienserna. En allt i ett-gryta med pasta är ett utmärkt alternativ om du vill laga en läcker och mättande middag på kort tid.

Allt i ett-gryta med köttfärs

En allt i ett-gryta med köttfärs är en praktisk och smakrik rätt där köttfärsen tillagas tillsammans med såsen, rotfrukter och andra ingredienser i samma gryta. Den här rätten är perfekt när du vill ha en snabb och lättlagad middag med massor av smak. Förutom köttfärs används vanligtvis lök, rotfrukter, grönsaker, vitlök och kryddor. Genom att tillaga allt i samma gryta utvecklas smakerna på ett fint sätt sätt. Resultatet blir en mustig köttfärsrätt som är lätt att tillaga och god att njuta av.