Så gör du vegansk aioli utan ägg
Det finns knappast något godare än en dippsås med vitlök med ursprung från de varma länderna kring Medelhavet. Vi pratar givetvis om den omåttligt populära aiolin!
Med detta veganska recept på aioli utan ägg får du en perfekt sås att komplettera dina matkreationer med.
Du behöver:
- 3 msk kikärtsspad
- 1 klyfta vitlök
- 2 dl rapsolja
- Salt och peppar
- 1 tsk dijonsenap
Det är en utmärkt idé att spara kikärtsspadet när du använder kikärter.
Det går att använda till mycket! Bland annat den här äggfria aiolin.
Gör så här:
Mixa ingredienserna i en bunke tills röran är helt slät och fin, antingen med en stavmixer eller med matberedare.
Ta i lite dijon i taget, då den lätt kan ta över smaken. Prova dig fram till du hittar rätt balans.
Aiolin håller ungefär en vecka i kylskåpet.
Hoppas det smakar!