ss

Kickstart i köket – med Phillipe Cohen

Är du laddad för en matkasse med stor variation och spännande smaker? Då vill vi tipsa om vårt samarbete med Phillipe Cohen! I fem härliga rätter bjuder han på fräscha råvaror, färska örter och inspiration från länderna kring Medelhavet.

Phillipe Cohen är Stockholmskrögaren som driver sin egen kanal på Youtube. Han fokuserar på att laga smakrik mat på ett inspirerande sätt, utan att krångla till det. I ett unikt samarbete har Phillipe Cohen komponerat fem härliga rätter exklusivt för Linas Matkasse. Rätterna speglar hans egen matresa – från uppväxten i Sverige och hans marockansk-israeliska rötter till framgångarna på Youtube och succékrogarna Ted och Posto Pasta i Stockholm.

Matprofilen Phillipe Cohen hackar lök i en köksmiljö
I ett unikt samarbete har Phillipe Cohen skapat fem härliga rätter till Linas Matkasse.
Upptäck Phillipe Cohens rätter!

— Min kärlek till mat började i mammas kök. Det är hon som har lärt mig laga mat och hon har alltid uppmuntrat mig att prova nya smaker. Till vardags lagade hon svensk mat, men i helgerna var det fest med goda grytor, långkok, couscous, lamm och massor av kryddor från det marockanska köket.

En marockansk rätt har sin självklara plats i Phillpe Cohens meny i Linas Matkasse. Rätten är en riktig smakexplosion som består av en ugnbakad lax med granatäpple, fetaost och couscoussallad.

— Harissa och färska örter är tongivande i rätten. Harissa är en nordafrikansk kryddblandning som speglar mina marockanska rötter på pappas sida, säger Phillipe Cohen.

En tallrik med en bit lax, couscous och fetaost. Händer lägger på färska örter
Harissabakad lax med granatäpple, fetaost och couscoussallad.

Bland Phillipe Cohens rätter hittar du också en riktig familjefavorit med ursprung Italien: saftiga frikadeller som är fyllda med parmesanost och ricotta.

— Det här är comfort food när den är som bäst. I det här receptet får frikadellerna bräsera i en härlig tomatsås. Tillagningssättet gör frikadellerna saftiga och såsen får en djup och mustig smak.

En tallrik med frikadeller i tomatsås med spaghetti
Spaghetti med parmesan- och ricottafyllda frikadeller i tomatsås.
LÄS MER: Vill du lyfta smakerna och göra din pasta till en riktig tiopoängare? Här hittar du Phillipe Cohens 3 bästa matlagningshacks >

Smaksäkra succérätter

En av de mest populära rätterna från Cohens egen Youtube-kanal är en kyckling i krämig currysås. I Linas Matkasse serveras kycklingen med jasminris och broccoli och toppas med koriander och heta chili flakes.

— Jag älskar ris och sås – det finns ingen bättre kombo. Och det här är en enkel och barnvänlig variant på curry som alla familjer kommer att älska, säger Phillipe Cohen.

En tallrik med gul kycklingcurry toppad med broccoli
Kyckling i krämig currysås med broccoli och koriander.

En annan familjefavorit är en pankopanerad fläskkotlett med ett härligt örtsmör. Fläskkotletten serveras med en lyxig potatissallad med krispiga grönsaker: sugersnaps, rädisor och salladslök.

— Det här är en lyxig rätt som passar perfekt en fredagsmiddag när man vill mysa lite extra, säger Cohen.

En tallrik med fläskkotlett med potatissallad
Pankopanerad fläskkotlett med örtsmör och potatissallad.

Cohen bjuder också på ett spännande vegetariskt alternativ: en matig kikärtsgryta med kokosmjölk och smörstekt matvete. Kikärtsgrytan är laddad med grönsaker som ger en rund och fyllig smak.

— Grytan är en av mina egna favoriter och representerar det bästa från det vegetariska köket. Jag tror att många fortfarande är lite rädda för att prova på vegetariska rätter, men det ska man absolut inte vara. Det finns så många goda smaker och det här är en perfekt vegorätt om man vill prova på.

Beställ Phillipe Cohens rätter!
En tallrik med en färgstark kikärtsgryta och färska örter
Kikärtsgryta med saffran, kokosmjölk, koriander och smörstekt matvete.

Familjefavoriter med stor variation

Tanken bakom Phillipe Cohens rätter är att man ska kunna beställa hela kassen och få den perfekta veckomenyn. Recepten bjuder på stor variation med både kött, fisk och ett vegetariskt alternativ.

— I den här menyn bjuder jag på spännande smaker som många kanske inte har provat på. Samtidigt har jag skapat rätterna med familjen i fokus. Flera av recepten är riktiga familjefavoriter som jag vet kommer gå hem hos barnen. Och om jag själv hade fått de här rätterna hade min vecka varit fulländad, säger Phillipe Cohen.

Du hittar alla Phillipe Cohens rätter under taggen Cohen när du väljer din meny!

Beställ rätterna här!
Porträttbild av matprofilen Phillipe Cohen
LÄS MER! I tre enkla matlagningshack delar Phillipe Cohen med sig av knepen som underlättar i köket och får smakerna att lyfta >