Närbild på gurkor

Hur förvarar man gurka?

Visste du att korrekt lagring av grönsaker kan göra stor skillnad i både livslängd, smak och näringsvärde, inte minst när det gäller gurka? Men hur förvarar man egentligen gurka på bästa tänkbara sätt? Läs vidare så ger vi dig svaret!

Gurkor är känsliga grönsaker som kräver lite extra omsorg när det kommer till lagring. De behöver en perfekt balans mellan temperatur, fuktighet och luftflöde för att undvika att mjukna, ruttna eller få frostskador.

Förvara gurka i kylskåpet

Förvara alltid gurkan i kylskåpet. Då saktar du ner mognadsprocessen hos de flesta frukter och grönsaker, inklusive gurkor. Vi rekommenderar dock inte att du lägger gurkan i den kalla delen av kylskåpet då gurkan är känslig för kyla. Lägg gurkan i grönsakslådan som är designad för att hålla rätt temperatur och fuktighet.

Använd en påse

Ett annat enkelt sätt att förvara gurka är att använda en plastpåse med några små hål i. Hålen hjälper till att reglera luftflödet och påsen bidrar till den nödvändiga fuktigheten.

Om du redan har skivat din gurka, rekommenderar vi att du förvarar den i en burk med tättslutande lock. På så sätt behåller gurkan både sin smak och fräschör.

Se veckans meny