Förvara purjolök

Hur förvarar man purjolök?

Visste du att rätt lagring av dina grönsaker kan hjälpa dem hålla sig fräscha och goda längre? En sådan grönsak är purjolöken som med sin milda löksmak passar bra till en mängd olika rätter. Men hur bör man egentligen förvara purjolök på bästa sätt? 

Förvara purjolök i kylskåpet

Ett enkelt och effektivt sätt att hålla sin purjolök fräsch är att förvara den i kylskåpet. Ett tips är att skölja av ppurjolöken noggrant och att torka den lätt med papper eller en ren kökshandduk. Placera därefter purjolöken i en plastpåse med ziplock. Påsen skyddar purjolöken från andra lukter i kylskåpet och hjälper den att behålla sin naturliga saftighet.

Frysa purjolök – ett annat alternativ

Om du har extra mycket purjolök över eller om du vill ha en genväg till snabba och smakrika måltider kan du frysa in din rengjorda och fint hackade purjolök. Den frysta purjolöken behöver inte tinas innan den används, vilket gör den enkel att lägga till i din matlagning för extra smak.

Skapa en härlig grönsaksbuljong

En annan variant är att skapa en hemmagjord grönsaksbuljong. Hacka löken och låt den koka tillsammans med andra favoritgrönsaker, vatten och valfria kryddor. Buljongen kan du sedan frysa in i istärningslådor för snabb och god smaksättning vid framtida matlagningar.

Se veckans meny