Innertemperatur för flankstek

Vad är rätt innertemperatur för flankstek?

Flankstek är ett smakrikt kött som passar bra till en mängd olika rätter. Dock kräver det lite extra uppmärksamhet vid tillagningen för att behålla sin saftighet och möra struktur.I den här guiden får du tips på hur du tillagar flankstek i ugn och säkerställer att den får optimal innertemperatur.

Steg-för-steg guide för att tillaga flanksteak i ugn

Här nedan hittar du vår steg för steg-guide på hur man tillagar en perfekt flankstek:

- Steg 1: Marinera – Marinera flanksteken för att ge köttet smak. Vi rekommenderar att du marinerar köttet över natten om du vill maxa smakerna.

- Steg 2: Förvärm ugnen – En varm ugn ger en jämn tillagning.

- Steg 3: Tillaga – Tillaga flanksteken i ugnen tills den når önskad innertemperatur.

- Steg 4: Vila – Låt köttet vila när du tar ut det ur ugnen. När köttet får vila behåller den sin saftighet.

Den perfekta innertemperaturen

Anpassa innertemperaturen på flanksteken efter hur du föredrar ditt kött. Vill du ha din stek medium rare, bör temperaturen ligga mellan 50-54°C. Om du föredrar medium, sikta på en temperatur mellan 56°C och 58°C.

Kom ihåg att alltid använda en matlagningstermometer för bästa resultat. Att lita på klockan kan leda till överkokt eller underkokt kött, så se till att investera i ett bra termometer om du inte redan har en.

Spara tid med korrekt planering

Med rätt planering kan man spara tid och samtidigt njuta av hemlagade måltider som smakar fantastiskt. Följ våra tips ovanför när du lagar din nästa flankstek i ugnen för ett garanterat gott resultat!

Se veckans meny