Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Zucchini- och brödsallad med falafel
med quinoa och oliver3.48 (96)
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Svaveldioxid·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Vatten
- olja
- salt
- olivolja
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
- socker
Quinoamix
125 g
Grönsaksbuljong
1 påse
Falafelmix
100 g
Vatten
1 ¼ dl
Olja
Zucchini
1 st
Surdegspavé
2 st
Salt
2 krm
Olivolja
Svartpeppar
Torkad oregano
½ förp
Vitlök
1 klyfta
Snackoliver
1 förp
Bladpersilja
20 g
Dijonsenap
½ förp
Olivolja
1 msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Socker
½ tsk
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 777 kcal
- Fett: 31 g
- Kolhydrater: 100 g
- Protein: 24 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka quinoa enligt anvisning på förpackningen men byt ut salt mot grönsaksbuljong.
Koka upp vatten i en kastrull. Ta från värmen och rör ner falafelmix. Låt stå minst 5 min.
Skär zucchini och surdegspavé i mindre bitar. Lägg zucchini i ett durkslag och strö på salt.
Blanda dijonsenap, olivolja, vitvinsvinäger och socker i en rymlig skål.
Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna och stek brödet runtom ca 4 min, tills det fått en gyllene yta. Tillsätt lite mer olivolja, torkad oregano, lite salt och svartpeppar, fräs ytterligare ca 1 min. Lägg i skålen med dressing.
Hetta upp lite mer olivolja i den använda stekpannan och fräs zucchini med pressad vitlök ca 5 min runtom på hög värme, tills zucchinin blivit mjuk och fått ordentligt med färg. Lägg upp i skålen med dressing och krutonger.
Forma falafelsmeten till 10 bollar. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och stek falafeln på medelvärme ca 6 min, tills den är genomstekt.
Vänd ner kokt quinoa, snacksoliver och bladpersilja i skålen med zucchini- och brödsallad. Servera med falafel.
Smaklig måltid!