Utan gluten
Kotlett Greta
med kall löksås och sötsur gurka4.01 (236)
Under 40 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Svaveldioxid·
- Ägg·
- Senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- socker
- ättiksprit (12%)
- smör
- svartpeppar
- äggula
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Gurka
1 st
Salt
2 krm
Socker
½ msk
Ättiksprit (12%)
½ msk
Bladpersilja
20 g
Bananschalottenlök
1 st
Smör
½ msk
Socker
2 krm
Salt
1 ½ krm
Torkad timjan
½ förp
Matyoghurt
1 dl
Svartpeppar
Fläskkotlett
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Smör
½ msk
Äggula
1 st
Dijonsenap
1 msk
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 551 kcal
- Fett: 24 g
- Kolhydrater: 45 g
- Protein: 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skär potatis i tärningar (ca 2x2 cm). Lägg på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja och salt. Rosta i övre delen av ugnen ca 20 min, tills de fått fin färg.
Skiva gurka i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg i en bunke och blanda ner salt, socker och ättiksprit. Låt stå till servering, blanda runt då och då.
Finhacka bananschalottenlök. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs lök, socker, salt och torkad timjan ca 2 min. Lägg över i en skål för att svalna lite. Rör ner matyoghurt och smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Skär fläskkotlett i ca 2x2 cm stora tärningar. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp smör i den använda stekpannan och stek köttet ca 5 min, tills det är helt genomstekt. Blanda äggula och dijonsenap i en bunke. Vänd ner det stekta köttet i bunken.
Grovhacka bladpersilja och blanda med gurkan. Servera kotlett Greta med rostade potatistärningar, kall löksås och sötsur gurka.
Smaklig måltid!