Vegetarisk pad thai med jordnötter

ViktVäktarna

Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
11
Points®värde per portion

Vegetarisk pad thai

med jordnötter
3.67 (693)
Under 35 min
15 Ingredienser

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Jordnötter
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vitvinsvinäger
  • socker
Ingefära
1 bit
Vitlök
1 klyfta
Vitvinsvinäger
1 tsk
Socker
½ msk
Japansk soja
⅔ förp
(Sojabönor)
Srirachasås
½ tsk
Lime
1 st
Hackade jordnötter
30 g
(Jordnötter)
Risnudlar, (100 g)
½ förp
Rödlök
1 st
Pak choy
1 st
Röd paprika
½ st
Broccoli
½ st
Sesamolja
1 tsk
(Sesamfrön)
Hackade jordnötter
10 g
(Jordnötter)
Koriander
20 g
Ägg
2 st
(Ägg)
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

 Skala och riv ingefära. Lägg pressad vitlök, riven ingefära, vitvinsvinäger, socker, japansk soja, srirachasås, pressad limesaft och jordnötter i en mixerbunke. Mixa till en slät dressing med stavmixer. Smaka av med srirachasås för extra hetta. 
Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen.
Skiva rödlök, pak choy och röd paprika. Skär broccoli i buketter. 
Hetta upp sesamolja i en wok eller rymlig stekpanna. Fräs rödlök, röd paprika och broccoli ca 3 min. Knäck i ägg. Blanda runt tills äggen börjar stelna. Blanda ner pak choy, dressing och risnudlar. Låt allt bli varmt.  
Toppa woken med koriander och hackade jordnötter.
Smaklig måltid!