Korea
Laktosfri
Utan gluten
Kycklingspett i salladsblad
med chilimajonnäs och ingefärspickles4.41 (309)
Under 40 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Grillspett
- socker
- svartpeppar
- bakplåtspapper
- ättiksprit (12%)
- salt
- vatten
Grillspett
4 st
Ingefära
½ bit
Vitlök
1 klyfta
Socker
½ msk
Japansk sojasås
½ påse
Sesamolja
½ påse
Svartpeppar
Kycklinglårfilé
300 g
Salladslök
1 förp
Bakplåtspapper
1 st
Sesamfrön
1 förp
Ingefära
½ bit
Morot
1 st
Snackgurka
1 st
Ättiksprit (12%)
½ dl
Socker
1 dl
Salt
1 tsk
Vatten
1½ dl
Majonnäs
½ dl
Srirachasås
½ förp
Salt
Jasminris
135 g
Isbergssallad
½ st
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 804 kcal
- Fett: 37 g
- Kolhydrater: 79 g
- Protein: 39 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 250°C (varmluft) eller 275°C (vanlig). Blötlägg grillspett.
Skala och finriv ingefära och vitlök. Lägg i en bunke och blanda ner socker, japansk soja, sesamolja och rikligt med nymald svartpeppar. Skär kycklinglårfilé i mindre bitar (ca 2x2 cm) och lägg ner i bunken. Putsa inte bort fettet, det smälter vid tillagning och ger en god smak. Låt marinera så länge som möjligt.
Skala och skiva ingefära tunt och lägg i en liten kastrull. Tillsätt ättiksprit, socker, salt och vatten. Koka upp lagen och häll sedan över i en bunke. Strimla morot och gurka tunt. Det går också bra att skiva grönsakerna tunt om du inte hinner strimla. Lägg ner grönsakerna i pickleslagen, låt stå till servering.
Lägg majonnäs i en liten skål och blanda ner srirachasås och salt efter smak.
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skär den vita delen av salladslök i ca 2 cm tjocka bitar. Strimla den gröna delen av salladslöken. Trä kyckling på spetten, varva med salladslöksbitar. Lägg spetten på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Tillaga i ugnen ca 10 min, tills kycklingen fått fin färg och är helt genomstekt (innertemp 72°C). Rosta sesamfrön i en torr, het stekpanna tills de är gyllenbruna. Strö sesamfröna och den strimlade salladslöken över kycklingspetten.
Plocka salladsblad och lägg i en skål. Servera Dakkoshi i salladsblad med jasminris, ingefärspickles och chilimajonnäs.
Smaklig måltid!