Pasta med soltorkad tomathummus och saltrostad frömix
3.75 (117)
Under 30 min
11 Ingredienser
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Vatten
- salt
- olivolja
- svartpeppar
Vatten
½ msk
Salt
1 krm
Frömix
¼ förp
Mezze maniche rigate
125 g
Babyspenat
30 g
Citron
½ st
Kikärtor
½ förp
Vitlök
½ klyfta
Soltorkade tomater, (50 g)
½ burk
Chili flakes
2 krm
Salt
1 krm
Zucchini
1 st
Citron, (skal)
1 st
Olivolja
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Tomat
1 st
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Blanda vatten och salt i en skål. Rosta frömix i en torr och het stekpanna, tills fröna har fått fin färg. Avsluta med att slå på saltlagen, låt fräsa in under omrörning, tills fröna är helt torra igen.
Koka mezze maniche rigate enligt anvisning på förpackningen. Spara ca 1 dl av pastavattnet när du häller av pastan.
Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet (skalet är till steg 4). Häll av kikärtor, men spara spadet. Lägg kikärtor, pressad vitlök, soltorkade tomater, ½ msk pressad citronsaft, chili flakes (efter egen smak), salt och ca 2 msk kikärtsspad i en mixerbunke. Mixa slät med stavmixer. Mixa även ner det varma pastavattnet, när det är klart.
Halvera zucchini på längden och skär i skivor. Hetta upp olivolja i den använda stekpannan. Fräs zucchini på hög värme ca 3 min. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Tärna tomat. Strö över citronskal och tomat.
Häll tillbaka den avhällda pastan i kastrullen. Tillsätt hummus, zucchini, tomat och babyspenat, blanda väl och smaka av med lite salt och pressad citronsaft.
Servera pastan i djupa tallrikar. Toppa med saltrostad frömix.
Smaklig måltid!