Laktosfri
Utan gluten
Örtrostad kycklinglårfilé med potatis och majssalsa med koriander
3.56 (236)
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- salt
- svartpeppar
- olivolja
Småpotatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Kycklinglårfilé
300 g
Örtmix
½ förp
Salt
½ tsk
Koriander
20 g
Majs
1 förp
Majonnäs
½ dl
Salt
1 krm
Svartpeppar
Tomat
2 st
Rödlök
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 633 kcal
- Fett: 33 g
- Kolhydrater: 50 g
- Protein: 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Lägg potatis på ena sidan av en ugnsplåt med bakplåtspapper.
Krydda kycklinglårfilé med örtmix och salt. Lägg på plåten med potatis. Tillaga plåten i mitten av ugnen ca 20 min, tills kycklingen är helt genomstekt.
Finhacka koriander. Häll av majs och lägg i en skål. Blanda med majonnäs, koriander, salt och lite nymald svartpeppar.
Klyfta tomat. Strimla rödlök. Lägg allt i en skål och blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar.
Servera örtrostad kycklinglårfilé med potatis, majssalsa och tomatsallad.
Smaklig måltid!