Vegetariskt
Rödbetsfalafel med bulgursallad och fetaostcrème
3.95 (333)
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Vatten
- olja
- olivolja
- salt
Vatten
1 ¼ dl
Falafelmix
100 g
Rödbeta
1 st
Olja
Bulgur
125 g
Apelsin
1 st
Mynta
20 g
Granatäpple
1 st
Babyspenat
30 g
Olivolja
1 msk
Fetaost
50 g
Matyoghurt
1 dl
Flytande honung
1 förp
Salt
1 krm
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 654 kcal
- Fett: 25 g
- Kolhydrater: 82 g
- Protein: 24 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Rulla granatäpplet på bänken med lite tryck så att kärnorna lossnar. Halvera och pilla ur kärnorna.
Koka upp vatten i en kastrull. Tillsätt falafelmix och låt svälla minst 10 min. Skala och finriv rödbeta och rör ner i falafelsmeten.
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Skala och skär apelsin i klyftor. Finstrimla mynta. Halvera och kärna ur granatäpple (se tips!).
Mosa fetaost i en skål och blanda med matyoghurt, honung och salt.
Forma falafelsmeten till ca 8 bollar. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och stek falafeln ca 5 min, tills den fått fin färg. Låt rinna av på hushållspapper.
Lägg kokt bulgur i en skål och blanda med apelsin, mynta, babyspenat och olivolja. Toppa salladen med granatäppelkärnor.
Servera rödbetsfalafel med bulgursallad och fetaostcrème.
Smaklig måltid!