Pad See Ew - wokade nudlar med sojasås, kalkonfärs och pak choy
0,7 kg CO2e
Laktosfri

Pad See Ew - wokade nudlar med sojasås, kalkonfärs och pak choy

4.08 (558)
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Socker
  • vitvinsvinäger
  • olja
  • salt
Risnudlar
½ förp
Japansk soja
2 msk
(Sojabönor)
Kinesisk wok- och dippsås
1 förp
(Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
Socker
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Pak choy
1 st
Rödlök
1 st
Olja
Kalkonfärs
300 g
Salt
Chili flakes
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 649 kcal
  • Fett: 28 g
  • Kolhydrater: 64 g
  • Protein: 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka risnudlar i en kastrull med lättsaltat vatten 3 min. Häll av och spola kallt.
Blanda ihop japansk soja, kinesisk dippsås, socker och vitvinsvinäger i en skål.
Finhacka vitlök och strimla pak choy. Klyfta rödlök. Hetta upp rikligt med neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Fräs kalkonfärs ca 6 min, tills färsen fått fin stekyta. Tillsätt vitlök, pak choy och rödlök. Krydda med lite salt. Låt allt fräsa ytterligare ca 2 min. Lägg över allt på en tallrik. 
Tillsätt mer neutral olja till den använda woken. Fräs nudlarna ca 1 min, rör om så att de inte fastnar. Tillsätt hälften av woksåsen och låt allt fräsa ytterligare ca 2 min, nudlarna ska bli lite karamelliserade. Tillsätt kalkonwoken och resten av woksåsen. Blanda ihop allt ordentligt.
Servera Pad See Ew toppad med lite chili flakes (efter egen smak).
Smaklig måltid!