Kalkonköttbullar med brunsås och potatis
4.21 (1074)
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Vatten
- salt
- svartpeppar
- smör
- mjölk
- socker
- vetemjöl
Bananschalottenlök
1 st
Ströbröd
2 msk
Vatten
½ dl
Kinesisk soja
½ tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Kalkonfärs
300 g
Smör
Mjölk
2 dl
Socker
2 krm
Kinesisk soja
1 krm
Vetemjöl
½ msk
Köttbuljong
½ påse
Småpotatis
400 g
Tomat
2 st
Rädisor
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 571 kcal
- Fett: 23 g
- Kolhydrater: 54 g
- Protein: 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka småpotatis mjuk i lättsaltat vatten.
Finhacka bananschalottenlök och lägg i en bunke. Blanda med ströbröd, vatten, kinesisk soja, salt, lite nymald svartpeppar och kalkonfärs. Forma till 10 köttbullar.
Hetta upp lite smör i en stekpanna och bryn köttbullarna runt om ca 4 min.
Häll mjölk i en skål. Rör ner socker och kinesisk soja. Pudra vetemjöl över pannan med köttbullar. Tillsätt mjölkblandningen och smulad köttbuljong. Sjud ca 5 min, tills köttbullarna är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Tärna tomat. Lägg upp tomat och rädisor i skålar.
Servera kalkonköttbullar med nykokt potatis, brunsås och grönsaker.
Smaklig måltid!