Sesamstekt svamp med pak choy och stekt ägg

Lägre pris

Lägre pris
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt

Sesamstekt svamp med pak choy och stekt ägg

4 (111)
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vatten
  • socker
  • vitvinsvinäger
  • olja
  • salt
Jasminris
135 g
Ingefära
½ bit
Vatten
2 msk
Japansk sojasås
½ påse
(Sojabönor)
Socker
1 msk
Vitvinsvinäger
2 tsk
Majsstärkelse
1 tsk
Olja
Ägg
2 st
(Ägg)
Olja
1 msk
Pak choy
1 st
Salt
1 krm
Champinjoner
200 g
Olja
1 msk
Sesamfrön
1 förp
(Sesamfrön)
Vitlök
1 klyfta
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 559 kcal
  • Fett: 23 g
  • Kolhydrater: 69 g
  • Protein: 19 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Skala och finriv ingefära. Skiva champinjoner tunt. Plocka bladen från pak choy.
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Vispa ihop riven ingfära, vatten, japansk soja, socker, vitvinsvinäger och majsstärkelse i en liten kastrull. Koka upp under omrörning och sjud i någon minut, tills såsen börjar tjockna. Ställ åt sidan.  
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek ägg ca 2 min, gulan får gärna vara lös. Lägg på ett fat.
Hetta upp neutral olja i den använda stekpannan. Stek pak choy hastigt på hög värme. Lägg på ett fat och krydda med salt. 
Hetta upp neutral olja i den använda stekpannan. Stek champinjoner, sesamfrön och pressad vitlök ca 3 min. Tillsätt soja- och ingefärssås till pannan, låt allt bli varmt.
Servera sesamstekt svamp med jasminris och pak choy. Toppa med stekt ägg.
Smaklig måltid!