20-30
0,8 kg CO2e
Laktosfri
Utan gluten
Vietnamesisk sallad med knaperstekt fläskfärs, mynta, selleri och chili
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- selleri
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- socker
- neutral olja
Dressing
Röd chili
1 st
Lime
1 st
Vitlök
1 klyfta
Socker
1 msk
Japansk soja (Sojabönor)
½ förp
Sallad
Selleristjälk (Selleri)
2 st
Bananschalottenlök
1 st
Morot
2 st
Mynta
20 g
Knaperstekt fläskfärs
Neutral olja
Fläskfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Malen ingefära
1 tsk
Japansk soja (Sojabönor)
½ förp
Tillbehör
Jasminris
135 g
Näringsvärde per portion
- Energi 653 kcal
- Fett 27 g
- Kolhydrater 74 g
- Protein 30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
För en mildare dressing - ta bort kärnor och kärnhus på chilin!
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Dressing: Finstrimla röd chili (se tips). Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg allt i en skål och blanda med pressad saft från limen, pressad vitlök, socker och japansk soja.
- Sallad: Skiva stjälkselleri så tunt som möjligt. Finstrimla bananschalottenlök. Hyvla tunna remsor av morötter med en potatisskalare. Plocka bladen från myntan. Lägg allt i en skål och blanda med hälften av dressingen.
- Knaperstekt fläskfärs: Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Fräs fläskfärsen frasig, ca 5 min. Tillsätt pressad vitlök, malen ingefära och japansk soja, fräs ytterligare ca 1 min.
- Lägg upp ris i 2 tallrikar. Toppa med sallad och knaperstekt färs. Servera med resten av dressingen.