Sötsur kalkonfärs med färsk ingefära och chili
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- sesamfrön
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- balsamvinäger
- socker
- neutral olja
- salt
Sötsur sås
Japansk soja (Sojabönor)
2 msk
Balsamvinäger
1 msk
Sesamolja (Sesamfrön)
1 tsk
Socker
½ msk
Kalkonfärs
Ingefära
½ bit
Vitlök
1 klyfta
Morötter
150 g
Rödlök
1 st
Neutral olja
½ tsk
Chili flakes
1 krm
Kalkonfärs
300 g
Salt
2 krm
Till servering
Basmatiris
1 dl
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
- Sötsur sås: Vispa ihop japansk sojasås, balsamvinäger, sesamolja och socker i en skål, tills sockret lösts upp.
- Kalkonfärs: Skala och finhacka ingefära och vitlök. Skala och grovriv morot. Klyfta rödlök.
- Hetta upp neutral olja i en stekpanna och stek vitlök, ingefära och chili flakes några sekunder. Tillsätt kalkonfärs och rödlök, fräs ytterligare ca 4 min. Krydda med salt. Häll på den sötsura såsen och rör ner morötterna.
- Låt sjuda ca 2 min, tills färsen är helt genomstekt. Späd med lite vatten om kalkonfärsen upplevs torr.
- Servera sötsur kalkonfärs med nykokt basmatiris.