Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- selleri,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- smör
- vatten
- salt
- svartpeppar
- vetemjöl
- socker
Curryris
Gul lök
½ st
Smör (Mjölk)
½ msk
Basmatiris
135 g
Curry
1 tsk
Vatten
2 ½ dl
Kycklingbuljong
½ påse
Kycklinggryta
Kycklingfilé
300 g
Röd paprika
1 st
Gul lök
½ st
Selleristjälk (Selleri)
1 st
Smör (Mjölk)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vitlök
2 klyfta
Vetemjöl (Vete)
1 tsk
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Tomatpuré
½ förp
Garam masala
½ förp
Malen ingefära
½ påse
Chili flakes
Socker
1 tsk
Vatten
1 ½ dl
Topping
Koriander
20 g
Näringsvärde per portion
- Energi 641 kcal
- Fett 21 g
- Kolhydrater 70 g
- Protein 43 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Förberedelser: Halvera kycklingfilé. Tärna röd paprika smått. Grovhacka all gul lök. Skiva selleristjälk.
- Curryris: Hetta upp smör i en kastrull. Fräs lök ca 2 min. Tillsätt basmatiris och curry. Häll i vatten och kycklingbuljong. Koka basmatiris enligt tidsangivelsen på förpackningen.
- Kycklinggryta: Hetta upp rikligt med smör i en stekgryta och bryn kyckling med salt och lite nymald svartpeppar runtom till de fått lite färg. Lägg upp på ett fat.
- Hetta upp mer smör i den använda grytan och fräs paprika, lök och pressad vitlök ca 4 min, tills det mjuknat. Pudra över vetemjöl. Tillsätt vispgrädde, tomatpuré, garam masala, malen ingefära, chili flakes (efter egen smak), socker och vatten. Låt puttra ca 2 min.
- Lägg ner kycklingen i grytan och låt allt puttra ca 12 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Rör ner selleri i grytan och smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Grovhacka koriander. Servera kycklinggryta med curryris. Toppa med koriander.