Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Rostade rotfrukter
Småpotatis
400 g
Morötter
300 g
Olivolja
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Gremolata
Citron
1 st
Bladpersilja
20 g
Vitlök
2 klyfta
Örtstekt fläskkotlett
Fläskkotlett
300 g
Torkad oregano
½ msk
Salt
Olivolja
Dragonsås
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Torkad dragon
½ msk
Flytande honung
1 tsk
Salt
Näringsvärde per portion
- Energi 518 kcal
- Fett 19 g
- Kolhydrater 50 g
- Protein 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Rostade rotfrukter: Klyfta småpotatis och morötter. Lägg allt på en smord ugnsplåt. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 22 min, eller tills rotfrukterna är klara.
- Gremolata: Skölj citronen ordentligt i ljummet vatten och finriv skalet. Skär citronen i klyftor. Lägg citronskalet i en liten skål. Finhacka bladpersilja och vitlök. Blanda ner i skålen.
- Örtstekt fläskkotlett: Skär fläskkotlett i cm-tjocka skivor. Krydda med torkad oregano och lite salt.
- Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna. Stek köttet ca 3 min per sida, tills det är helt genomstekt.
- Dragonsås: Blanda ihop matyoghurt med torkad dragon och honung. Smaka av med lite salt.
- Blanda de rostade rotfrukterna med gremolata och servera med örtstekta fläskkotletter, citronklyftor och dragonsås.