20-30
1,0 kg CO2e
Laktosfri
Dragonstekt fläskkotlett i skysås med vitlökssmör, potatis och tomatsallad
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- rumstempererat smör
- salt
- svartpeppar
- smör
- olivolja
- vetemjöl
- vatten
- balsamvinäger
- vitvinsvinäger
Kokt potatis
Potatis
400 g
Vitlökssmör
Rumstempererat smör (Mjölk)
25 g
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Fläskkotlett i skysås
Fläskkotlett
300 g
Torkad dragon
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Smör (Mjölk)
1 tsk
Olivolja
1 tsk
Vetemjöl (Vete)
1 tsk
Vatten
1 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Balsamvinäger
½ msk
Tomatsallad
Cocktailtomater
250 g
Rödlök
1 st
Ruccola
30 g
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
- Energi 527 kcal
- Fett 23 g
- Kolhydrater 43 g
- Protein 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Dela potatisen i mindre bitar för kortare tillagningstid!
- Kokt potatis: Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten (se tips!).
- Vitlökssmör: Blanda rumstempererat smör, pressad vitlök och salt i en bunke.
- Fläskkotlett: Skär fläskkotlett i 2 jämntjocka skivor. Krydda med torkad dragon, salt och nymald svartpeppar. Hetta upp smör och olivolja i en stekpanna. Stek köttet på medelvärme ca 4 min per sida, tills det är helt genomstekt. Ta upp kotletterna ur pannan.
- Skysås: Pudra vetemjöl över stekpannan. Tillsätt vatten, kycklingbuljong och balsamvinäger. Låt puttra ca 4 min. Lägg tillbaka kotletterna och låt allt bli varmt.
- Tomatsallad: Halvera cocktailtomater. Finhacka rödlök. Grovhacka ruccola. Lägg allt i en salladsskål. Blanda med vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar.
- Servera fläskkotlett i skysås med en klick vitlökssmör, nykokt potatis och tomatsallad.