Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- vitvinsvinäger
- salt
- mjölk
- svartpeppar
Rostade tomater
Cocktailtomater
250 g
Olivolja
Vitvinsvinäger
1 tsk
Flytande honung
1 förp
Salt
1 krm
Citronbulgur
Bulgur (Vete)
125 g
Kycklingbuljong
½ påse
Citron
½ st
Örtiga fläskfärsbullar
Vitlök
1 klyfta
Ströbröd (Vete)
½ förp
Mjölk (Mjölk)
2 msk
Torkad oregano
½ msk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Fläskfärs
250 g
Olivolja
Till servering
Ruccola
30 g
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Näringsvärde per portion
- Energi 625 kcal
- Fett 33 g
- Kolhydrater 49 g
- Protein 32 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Rostade tomater: Lägg cocktailtomater i en ugnsform. Blanda med lite olivolja, vitvinsvinäger, honung och salt. Tillaga högt upp i ugnen ca 15 min.
- Citronbulgur: Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen, men byt ut salt mot kycklingbuljong. Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Strö citronskal över bulgurn precis innan servering.
- Örtiga fläskfärsbiffar: Blanda pressad vitlök, ströbröd, mjölk, torkad oregano, salt, nymald svartpeppar och fläskfärs i en bunke. Forma till 4 biffar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek biffarna ca 4 min per sida, tills de är helt genomstekta.
- Klyfta den använda citronen. Servera örtiga fläskfärsbiffar med citronbulgur, ugnsrostade tomater, ruccola, citronklyfta och matyoghurt.