20-30
1,0 kg CO2e
Laktosfri
Ponzustekt fläskkarré med vietnamesisk kålsallad, lime och sojamajonnäs
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- sesamfrön,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- socker
- salt
- neutral olja
Jasminris
Jasminris
135 g
Sojamajonnäs
Majonnäs (Ägg)
½ dl
Japansk sojasås (Sojabönor)
½ msk
Vietnamesisk spetskålsallad
Röd chili
½-1 st
Lime
1 st
Vitlök
1 klyfta
Socker
2 tsk
Japansk soja (Sojabönor)
½ förp
Spetskål
1 st
Morot
1 st
Ponzustekt fläskkarré
Fläskkarré
300 g
Salt
1 krm
Majsstärkelse
1 msk
Neutral olja
Ponzu (Sojabönor, Vete)
1 förp
Sesamfrön (Sesamfrön)
½ förp
Näringsvärde per portion
- Energi 832 kcal
- Fett 39 g
- Kolhydrater 82 g
- Protein 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Rosta gärna sesamfröna i en torr och het stekpanna tills de är gyllenbruna!
- Jasminris: Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Sojamajonnäs: Blanda majonnäs och japansk soja i en liten skål.
- Vietnamesisk spetskålssallad: Finstrimla röd chili. Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg allt i en rymlig bunke och blanda med pressad limesaft, pressad vitlök, socker och japansk soja.
- Skiva spetskål tunt. Skala och strimla morötter. Lägg allt i bunken med dressing och blanda ordentligt (gärna med händerna).
- Ponzuzstekt fläskkarré: Strimla fläskkarré blanda med salt och majsstärkelse i en bunke. Hetta upp neutral olja i en stekpanna och stek köttet ca 7 min, tills det är genomstekt. Låt köttet rinna av på en tallrik med hushållspapper.
- Häll bort fettet från stekpannan och lägg sedan tillbaka köttet tillsammans med ponzusås. Låt koka ihop ca 2 min, tills det blir glansigt och karamelliserat. Strö över sesamfrö.
- Servera ponzustekt fläskkarré med jasminris, spetskålsallad och sojamajonnäs.