20-30
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Zucchini- och brödsallad med quinoa, falafel och oliver
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Svaveldioxid,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vatten
- neutral olja
- salt
- olivolja
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
- socker
Quinoa
Quinoamix
125 g
Grönsaksbuljong
1 påse
Falafel
Falafelmix
100 g
Vatten
1 ¼ dl
Neutral olja
Zucchini- och brödsallad
Zucchini
1 st
Surdegspavé (Vete)
2 st
Salt
2 krm
Olivolja
Svartpeppar
Torkad oregano
½ förp
Vitlök
1 klyfta
Snackoliver
1 förp
Bladpersilja
20 g
Salladsdressing
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
½ förp
Olivolja
1 msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Socker
½ tsk
Näringsvärde per portion
- Energi 777 kcal
- Fett 31 g
- Kolhydrater 100 g
- Protein 24 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Quinoa: Koka quinoa enligt anvisning på förpackningen men byt ut salt mot grönsaksbuljong.
- Falafel: Koka upp vatten i en kastrull. Ta från värmen och rör ner falafelmix. Låt stå minst 5 min.
- Zucchini- och brödsallad: Skär zucchini och surdegspavé i mindre bitar. Lägg zuccini i ett durkslag och strö på salt.
- Salladsdressing: Blanda dijonsenap, olivolja, vitvinsvinäger och socker i en rymlig skål.
- Zucchini- och brödsallad: Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna och stek brödet runtom ca 4 min, tills det fått en gyllene yta. Tillsätt lite mer olivolja, torkad oregano, lite salt och svartpeppar, fräs ytterligare ca 1 min. Lägg i skålen med dressing.
- Hetta upp lite mer olivolja i den använda stekpannan och fräs zucchini med pressad vitlök ca 5 min runtom på hög värme, tills zucchinin blivit mjuk och fått ordentligt med färg. Lägg upp i skålen med dressing och krutonger.
- Falafel: Forma falafelsmeten till 10 bollar. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och stek falafeln på medelvärme ca 6 min, tills den är genomstekt.
- Vänd ner kokt quinoa, snacksoliver och bladpersilja i skålen med zucchini- och brödsallad. Servera med falafel.