Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- pastavatten
- äggulor
Svampcarbonara
Gul lök
1 st
Champinjoner
200 g
Soltorkade tomater
½ burk
Linguine (Vete)
200 g
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Salt
2 krm
Svartpeppar
Pastavatten
1 dl
Tanelli hårdost (Mjölk, Laktos)
2 st
Äggulor (Ägg)
2 st
Ruccola
30 g
Chili flakes
Näringsvärde per portion
- Energi 593 kcal
- Fett 19 g
- Kolhydrater 80 g
- Protein 26 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Spara äggvitorna tills att du ska göra pannkakor, omelett eller maräng. Går bra att frysa in!
- Förberedelser: Grovhacka gul lök, champinjoner och soltorkade tomater. Finriv Tanelli hårdost.
- Svampcarbonara: Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Spara 1 dl pastavatten när du häller av pastan, till steg 4.
- Hetta upp lite olivolja (använd gärna olja från burken med soltorkade tomater) i en rymlig stekpanna och stek lök, svamp och pressad vitlök ca 5 min, tills det fått fin färg. Smaka av med salt och rikligt med nymald svartpeppar.
- Blanda svampfräset med nykokt pasta, det sparade pastavattnet, soltorkade tomater, hälften av den rivna osten och äggulor.
- Grovhacka ruccola. Servera svampcarbonara toppad med ruccola, resten av osten och lite chili flakes.