15-20
Utan gluten
Stekt lax med kokt potatis, dill- och senapskräm och äppelsallad
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- fisk,
- senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- socker
- salt
- svartpeppar
- olivolja
- vitvinsvinäger
Kokt potatis
Småpotatis
400 g
Senapskräm
Dill
10 g
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Mild senap (Senap)
1 msk
Socker
1 krm
Salt
1 krm
Svartpeppar
Äppelsallad
Dill
10 g
Grönt äpple
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
½ tsk
Vitvinsvinäger
½ tsk
Salt
½ krm
Stekt lax
Laxfilé (Fisk)
2 st
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Näringsvärde per portion
- Energi 576 kcal
- Fett 29 g
- Kolhydrater 45 g
- Protein 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Kokt potatis: Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten, dela stora potatisar i mindre bitar för kortare koktid.
- Senapskräm: Finhacka dill. Blanda dill, matyoghurt, mild senap, socker, salt och lite nymald svartpeppar i en skål.
- Äppelsallad: Plocka dill. Tärna äpple. Skiva bananschalottenlök tunt. Lägg allt i en salladsskål. Blanda med olivolja, vitvinsvinäger och salt.
- Stekt lax: Krydda laxfilé med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek fisken ca 2 min per sida, tills den är klar.
- Servera stekt lax med kokt potatis, senapskräm och äppelsallad.