Spaghetti med köttfärssås
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- balsamvinäger
- salt
- svartpeppar
Köttfärssås
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Morot
1 st
Neutral olja
½ tsk
Nötfärs
250 g
Tomatpuré
½ förp
Balsamvinäger
1 tsk
Krossade tomater
1 förp
Köttbuljong
½ påse
Torkad oregano
1 msk
Chili flakes
2 krm
Salt
Svartpeppar
Till servering
Spaghetti (Vete)
125 g
Ruccola
30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Förberedelser: Finhacka schalottenlök och vitlök. Skala och riv morot.
- Köttfärssås: Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna eller stekgryta. Fräs schalottenlök och vitlök glansig, ca 2 min. Tillsätt nötfärs och fräs ytterligare ca 4 min. Blanda ner riven morot.
- Tillsätt tomatpuré, balsamvinäger, krossade tomater, köttbuljong, torkad oregano och chili flakes (efter egen smak). Koka upp och sjud till servering. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen.
- Servera köttfärssås med spaghetti och toppa med ruccola.