Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- fisk,
- sojabönor
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- socker
- salt
Sallad
Romansallad
½ st
Gurka
½ st
Rädisor
1 förp
Mynta
20 g
Sojadipp
Ingefära
¼ bit
Limeskal
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Japansk sojasås (Sojabönor)
1 msk
Larb
Rödlök
½ st
Morot
1 st
Ingefära
¼ bit
Lime
1 st
Neutral olja
Fläskfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Japansk sojasås (Sojabönor)
½ påse
Fisksås (Fisk)
1 msk
Socker
2 ½ tsk
Chili flakes
1 krm
Salt
Till servering
Jasminris
135 g
Chili flakes
Näringsvärde per portion
- Energi 720 kcal
- Fett 32 g
- Kolhydrater 75 g
- Protein 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Förberedelser: Hacka rödlök. Skala och halvera morot på längden, skär sedan i tunna sneda skivor. Skala och finriv all ingefära. Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet.
- Sallad: Skär romansallad i mindre bitar, ca 2x2 cm. Tärna gurka. Kvarta rädisor. Grovhacka mynta. Lägg allt i en salladsskål, spara gärna lite mynta till servering.
- Sojadipp: Lägg matyoghurt i en liten skål. Blanda med japansk soja, limeskal och hälften av den rivna ingefäran.
- Larb: Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Fräs fläskfärs ca 5 min. Tillsätt pressad vitlök, lök och morot. Fräs ytterligare ca 3 min. Tillsätt resten av den rivna ingefära, japansk soja, fisksås, socker och chili flakes (efter egen smak). Fräs ca 3 min. Smaka av med pressad limesaft och lite salt.
- Blanda ner larb i salladsskålen. Toppa med mynta och chili flakes (valfritt). Servera med jasminris.