30-40
Utan gluten
Peruansk kyckling med tomat- och koriandersalsa, rostad sötpotatis och vitlökssås
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- socker
- olivolja
- bakplåtspapper
Peruansk kyckling
Lime
1 st
Vitlök
1 klyfta
Three spices
½ påse
Salt
½ tsk
Socker
½ tsk
Olivolja
1 tsk
Minutfilé
300 g
Rostad sötpotatis
Sötpotatis
2 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Vitlökssås
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
¾ krm
Tomat- & koriandersalsa
Röd chili
½ st
Bananschalottenlök
½ st
Koriander
20 g
Tomat
1 st
Lime, tvättad
1 st
Salt
1 ½ krm
Olivolja
1 msk
Stekt romansallad
Romansallad
1 st
Salt
Olivolja
Näringsvärde per portion
- Energi 603 kcal
- Fett 18 g
- Kolhydrater 66 g
- Protein 44 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Peruansk kyckling: Blanda pressad saft från limen, pressad vitlök, three spices, salt, socker och olivolja i en bunke. Lägg ner minutfilé i marinaden och låt marinera minst 15 min.
- Rostad sötpotatis: Skär sötpotatis i mindre bitar och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja och krydda med lite salt. Rosta i övre delen av ugnen ca 20 min, tills potatisen fått fin färg.
- Vitlökssås: Blanda matyoghurt, pressad vitlök och salt i en liten skål.
- Tomat- och koriandersalsa: Finhacka röd chili (för en mildare salsa - ta bort frön och fröfäste) och lägg i en skål. Finhacka bananschalottenlök och koriander. Tärna tomat. Lägg allt i en skål. Finriv det yttersta skalet på limen. Blanda ner det rivna skalet och pressad saft från halva limen, salt och olivolja.
- Peruansk kyckling: Hetta upp en grill- eller stekpanna. Grilla kycklingen ca 3 min per sida, tills den är helt genomstekt. Lägg upp kycklingen på en skärbräda eller ett fat och låt vila några minuter innan servering.
- Stekt romansallad: Dela romansallad på längden. Krydda snittytan med lite salt. Stek i en stekpanna med olivolja eller grilla i grillpanna på snittytan ca 1 min.
- Servera grillad kyckling med rostad sötpotatis, tomat- och koriandersalsa, vitlökssås och romansallad.